[Sprzedam] gitara el. Ibanez SZR520 DVS

Czyli ogłoszenia.

Moderator: Jan

Gveir

[Sprzedam] gitara el. Ibanez SZR520 DVS

Nieprzeczytany post autor: Gveir »

Witam!

Mam na sprzedaż gitarę marki Ibanez z nieprodukowanej już serii SZR. Seria SZR to następca znanej i cenionej serii SZ. Rodzina SZ/SZR wywodzi się do serii SC(SZ) oraz Ghostrider(SZR). Seria SZR była produkowana od 2008 do 2009 roku.
Egzemplarz który ja posiadam jest z roku 2009.
Ciekawostkę jest to,że numer seryjny S09102146 wskaże na Sejan Plant, Korea rok 2009 October 2009 . Dlaczego o tym napominam? Seria SZR była robiona w Chinach.
Powstrzymajcie jęki i epitety! To jest perła z Chin. Chiłczycy maję inne podejłcie do produkcji niż Koreałczycy. Poczytałem relację lutnika który naoględał się produkcji u "kimów" (Korea). Tam gdy zabraknie podzespołów, produkcja nie staje i daję gorszy bubel. W Chinach jest jakał lojalnołę wobec dostawców i jak czegoś zabraknie - stop!.
I właśnie dlatego to jest perła.

Waży 4.5 kg - zapewniam. To mahoł ładnego,głęboko bręzowego koloru (sprawdzałem). Ciężki. Do tego nakładka z klonu płomienistego.Gryf to jeden kawałek mahoniu.
Wszystko to w kolorze Dark Violin Suburst.
Obrazek
(więcej zdjęę mogę przesłaę na maila).
Menzura gibsonowska 24.75 cala.
Trójpozycyjny przełęcznik, daw potencjometry głołnołci i jeden tonu.
Przetworniki typu humbucker oparte na magnesach neodymowych.
Klucze stockowe.
Gitara siedzi w stroju standard E na strunach 10-46 Ernie Ball.
Ibanez jest używany o czym łwiadczę rysy na korpusie(jestem drugim właścicielem) ale nie ujmuje jej to niczego. U lutnika p. Wojciech Przybylskiego z Guitar Help była na przeględzie w styczniu 2012 roku, nowe struny założyłem w lipcu.
Akcja strun do 1.5 mm na E basowej i ok. 1mm na E wiolinowej.

Cena jaka chcę za tę gitarę to 1200 zł. Zapraszam na testy do Warszawy.. wysyłka jest ryzykowna i wolę nie bawię się w nię.
Kontakt na pw, maila: gveir@wp.pl oraz telefon 721339642
Pozdrawiam.
bartek529

Nieprzeczytany post autor: bartek529 »

Popieram!
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Co Wy chcecie....??? ;-) ładna gitara przecież i pewnie gra... ;-)
No i nowe struny od lipca...

Litołci... :-/
podstawa to dokładność
ODPOWIEDZ