Przedstawiam kilka zdjęę starego basu lutniczego wykonanego jeszcze w latach 60-tych.
Niestety był w kiepskim stanie,chciałem zeby cały był w kolorze natural ale na pudle były 2 peknięcia i dlatego zrobiłem sunburst.
Wszystkie czełci jak: płytka elektroniki ,pickguard i podstawki pod defilowskie przetworniki oraz biding "F"-ów zrobiłem we własnym zakresie.
Wierzchnia i tylna płyta ze łwierka tzw "dłubanka" bokczki jawor.
Gryf wykonany z jaworu falistego a podstrunnica i siodełko z hebanu.
Wykończenie lakierem poliuretanowym.
Zejęło mi to kilka miesięcy i jest to pierwsza odrestaurowana gitara przeze mnie
Bass ala Hohner
Moderator: Jan
Ta basówka nie jest Defilowska tylko lutnicza. Jakił lutnik robił ja w latach 60-tych i odkupiłem ja od starszego pana który posiadał całkiem pokazna kolekcje i lutniczych i defilowskich gitar. Wsadziłem tam tylko przetworniki z Defila romeo a podstawki odlewałem z zywicy bo żadne nie pasowały przez profil pudła.
Zrobiłem ję dla mojego ojca który w latach 60-tych był basistę i marzył o skrzypcówce.
Teraz przerabiam mu defila carioce który bedzie cały w naturalu.
Jest juz prawie skołczony wiec niedługo wrzucę kilka fotek
Posty scalone, nie piszemy postów jeden po drugim. Jest opcja "zmieł", gdzie możesz dopisaę trełci.
Zrobiłem ję dla mojego ojca który w latach 60-tych był basistę i marzył o skrzypcówce.
Teraz przerabiam mu defila carioce który bedzie cały w naturalu.
Jest juz prawie skołczony wiec niedługo wrzucę kilka fotek
Posty scalone, nie piszemy postów jeden po drugim. Jest opcja "zmieł", gdzie możesz dopisaę trełci.
Ostatnio zmieniony 2012-09-11, 08:27 przez jackjazz, łącznie zmieniany 1 raz.