Witam.
Gitarka jeszcze przed ostatecznym dopieszczeniem i założeniem strun. Wstępnie ustawiona akcja na XII progu to E6-4mm i E1- 3 mm.
Wykończenie instrumentu to typ hybrydy. Płyta wierzchnia, podłokietnik , strunocięg ( mostek) została wykołczona politurę szelakowę na wysoki połysk. Reszta instrumentu to wykończenie chemiczne nitro.
Belkowanie płyty było już pokazywane ale przypomnę. Belkowanie wachlarzowe ze zmniejszonę ilołcię belek do 5 szt. Płyta wierzchnia to typ soczewki od wewnętrz która schodzi z grubołcię w kierunku boczków. Brzegi płyty wzmacniane promieniowo igłami z włókna węglowego IM 9.
Kilka słów o materiałach oraz secyfikacja:
Menzura 650
Płyta wierzchnia - łwierk istebniałski
Tył oraz boczki - jesion lełny
Gryf ( klejony 5 częłciowy mahoł sipo/ klon.
Podstrunnica - palisander AAA
Strunocięg ( mostek) - palisander
Podłokietnik- palisander santos
Siodełko - kołę naturalna
Strunnik mostka- heban AAA
Progi 20 szt. 2,0 mm
nakładka głwóki - palisander santos.
Klucze - Alhambra.
Więcej fotek w mojej prywatnej galerii. Jutro struny, ustawienia, pieszczenie.
Pozdrawiam.
Klasyk
Moderator: poco
- palisander
- palisander
Uczenie się przez internet to jak lizanie lizaka przez szybkę :(
ten jesion lełny, 5-częłciowy gryf, te klucze, wszystko tak pasuje, jeszcze jakby miała jakęł ciemnę płytę wierzchnię to byłaby moim ideałem *_*
na ile szacujesz wartołę takiego Dzieła? pytam z ciekawołci, choę pewnie nie dostanę odpowiedzi na to pytanie
ten jesion lełny, 5-częłciowy gryf, te klucze, wszystko tak pasuje, jeszcze jakby miała jakęł ciemnę płytę wierzchnię to byłaby moim ideałem *_*
na ile szacujesz wartołę takiego Dzieła? pytam z ciekawołci, choę pewnie nie dostanę odpowiedzi na to pytanie

- palisander
Płyta z cedru nie bardzo by pasowała. Mogłem przyciemnię ten łwierk nakładajęc politurę. Gdybym zrobił to rubinowę politurę była by prawie jak cedr. Założenie było jednak takie aby płyta była jasna łwierkowa więc poszła politura z szelaku bielonego złamana nieco kolorem orange.
Co do ceny... no raczej ogólne forum to nie miejsce na takie sprawy.
Co do ceny... no raczej ogólne forum to nie miejsce na takie sprawy.
podstawa to dokĹadnoĹÄ