Klasyk Hybryda skołczony
Moderator: Jan
- palisander
Klasyk Hybryda skołczony
Witam.
Wczoraj zakołczyłem w poprzednio pokazywanej gitarce etap finalnego dopieszczenia i ustawieł instrumentu.
Struny Savarez 500 ARJ dodały blasku nie tylko w wyględzie ale i w brzmieniu...
Instrument opisałem wczełniej w dziale ,,gitary klasyczne i akustyczne" więc raczej nie ma co dodawaę .
Więcej fotek w mojej prywatnej galerii na str 8 i 9.
Pozdrawiam.
Wczoraj zakołczyłem w poprzednio pokazywanej gitarce etap finalnego dopieszczenia i ustawieł instrumentu.
Struny Savarez 500 ARJ dodały blasku nie tylko w wyględzie ale i w brzmieniu...
Instrument opisałem wczełniej w dziale ,,gitary klasyczne i akustyczne" więc raczej nie ma co dodawaę .
Więcej fotek w mojej prywatnej galerii na str 8 i 9.
Pozdrawiam.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
witam.
praca - praca - praca i to co palisander ma w podpisie - DOKłADNOłę .
kompromisów byę nie może - tu się doleje - tam doklei .
gratuluję skołczenia instrumentu .
do szanownych adminów/ modów / itp. może powinno się palisandra zrobię modem w gitarach klasycznych ?
to taki pomysł jedynie.
pozdrawiam.
praca - praca - praca i to co palisander ma w podpisie - DOKłADNOłę .
kompromisów byę nie może - tu się doleje - tam doklei .
gratuluję skołczenia instrumentu .
do szanownych adminów/ modów / itp. może powinno się palisandra zrobię modem w gitarach klasycznych ?
to taki pomysł jedynie.
pozdrawiam.
pamiÄ
taj o cyklinie !
- palisander
... a któryż to detal tak Cię wzbudził...?Zostałem porażony detalami szczególnie tym którego nikt nie zobaczy siedzęc na wprost i słuchajęc tego instrumentu .

Dzięki wszystkim za słowa uznania ale naprawdę nie ma czego zazdrołcię ponieważ czasem ( mam już tylko 3 lata do pięędziesiętki...) zastanawiam się czy nie zapłaciłem za to zbyt wysokiej ceny w życiu osobistym... Poza tym jak czytam to się czerwienię

Pozdrawiam.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Skoro się podoba.... to chyba dobrze. Taka tam mała ,,kijanka" z palisandru ( jak ja to nazywam) na zakołczeniu zewnętrznej stopy gryfu.
Mnie osobiłcie najbardziej podoba się jej ,,brylantowe " brzmienie, czułołę na palce i atak. Jest też bardzo ,,otwarta" czyli głołna co przy grze unpluged jest bardzo ważne dla grajęcego.
Oczywiłcie jest to rzecz gustu i osobistych preferencji.
Mnie osobiłcie najbardziej podoba się jej ,,brylantowe " brzmienie, czułołę na palce i atak. Jest też bardzo ,,otwarta" czyli głołna co przy grze unpluged jest bardzo ważne dla grajęcego.
Oczywiłcie jest to rzecz gustu i osobistych preferencji.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Jacek pisze:Próbek takich instrumentów się nie robi - nie da się przez internet w mp3 przekazaę prawdziwego brzmienia instrumentu, tym bardziej klasycznego.
I tu masz Jacek rację . Ciężko to zrobię dobrze bo wszystko co ważne , eteryczne i czego nie da się ,, złapaę w czapkę" zostanie pożarte albo zagubione po drodze.
Do takiego nagrania trzeba by naprawdę dobry sprzęt albo małe studio nagrał. Niestety nie posiadam...

podstawa to dokĹadnoĹÄ
Bzdura. Nie internet jest problemem. Można zawsze zapisaę w wav albo we flac'u. Przy takim podejłciu nie mielibyłmy dzisiaj płyt cd, ani żadnego nagrania muzyki z gitar klasycznych (bo i CD i tałma i płyta winylowa przekłamuję, a w radio też nie powinni puszczaę, bo za mocno skompresowane). Prawdę jest, że potrzebny jest sprzęt i przyzwoite pomieszczenie do nagrał - i takie tłumaczenie palisandra przyjmuję - sprzętu nie ma.Jacek pisze:Próbek takich instrumentów się nie robi - nie da się przez internet w mp3 przekazaę prawdziwego brzmienia instrumentu, tym bardziej klasycznego.
Ale, że się nie robi bo internet, bo mp3... Bez przesady
No i jeszcze rzecz jedna... Chodzi o "próbki". Każdy wie, że żaden mikrofon (nawet najlepszy) czy preamp nie przekaże 100% realistycznego brzmienia. I każdy to rozumie. Chodzi o pewien poględ sytuacji, który można uchwycię.
Co innego nagranie gitary w piosence, a co innego próbka, która miałaby za zadanie przekazaę w 100% brzmienie instrumentu. Trzeba by naprawdę dobrego studia i realizatora z najwyższej półki, żeby to się udało. W warunkach amatorskich, nawet na super sprzęcie i w dobrym pomieszczeniu będzie to brzmiało może nawet łwietnie, ale nie tak jak w rzeczywistołci, a takie przecież jest zadanie próbki.
- palisander
To instrument do gry unpluged na przeględach , konkursach i tym podobnych imprezach. Ewentualnie do nagłołnienia zewnętrznym mikrofonem pojemnołciowym na statywie podczas koncertu.
Próbki można zrobię , ale jak pisałem nie mam czym i jak. taki instrument trzeba ograę osobiłcie i to bardzo dokładnie. W profesjonalny sposób przed zakupem wyględa to tak jak w niżej załęczonym linku. Jim Redgate duble top. Gitara w granicach 17 tys dolców.
http://www.youtube.com/watch?v=zi1V1LA4vNM
Próbki można zrobię , ale jak pisałem nie mam czym i jak. taki instrument trzeba ograę osobiłcie i to bardzo dokładnie. W profesjonalny sposób przed zakupem wyględa to tak jak w niżej załęczonym linku. Jim Redgate duble top. Gitara w granicach 17 tys dolców.
http://www.youtube.com/watch?v=zi1V1LA4vNM
podstawa to dokĹadnoĹÄ