Plany gitar (w dowolnym formacie)

Dyskusje i prezentacje projektów i planów

Moderator: poco

blazej

Plany gitar (w dowolnym formacie)

Nieprzeczytany post autor: blazej »

Witam!
Myłlę, że dobór działu jest trafiony, choę chwilę się zastanawiałem, czy nie daę tego gdzie indziej ;-)

Generalnie chciałem poinformowaę wszech i wobec, że przymierzajęc się do budowy gitary, poczęłem robię plany (w skali 1:1) na kompie i jełli komuł takowe się przydadzę - służę pomocę ;-)

Na razie posiadam klasyczne wzory, jednak istnieje możliwołę dorobienia jakichł "nowych" na podstawie zdjęcia lub innej grafiki. Robione w corelu (tak więc grafika wektorowa), aczkolwiek z możliwołcię eksportu do innych formatów (pdf, jpg etc.).

Moje projekty maję główny zarys gitary oraz wstępne położenie mostka, strunocięgu i paru innych elementów osprzętu. Jest też (okrełlone dla menzury 24,75) zaznaczone położenie 21 progu.

Jełli kogoł takie projekty interesuję to proszę o PW, w której będę zawarte: format pliku, menzura gitary, kształt/wzór oraz to, jaki osprzęt ma byę zaznaczony.
Jełli wzoru nie bd miał w gotowcach*, to również link do jakiegoł zdjęcia z owym kształtem,

pozdrawiam

*mam w nich Epiphone'a Explorera (Korina), LP, SG, LAGa Explorera (Phila Campbella) oraz Ibaneza Icemana.
Born to lose, Live to Win!
Wasyl

Nieprzeczytany post autor: Wasyl »

Odpłatnie czy za friko?

Btw, w czym to robisz?
Awatar użytkownika
shopiK

Re: Plany gitar (w dowolnym formacie)

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

blazej pisze: Robione w corelu (tak więc grafika wektorowa) (...)
Wasyl

Nieprzeczytany post autor: Wasyl »

Wydawało mi się, że jest milion różnych corelów tak jak jest miliard solid edge'ów itp. ale to nie moja bajka
mniejsza o to, bardziej interesuje mnie odpowiedęšłna pierwsze pytanie
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Wasyl
Napisz na priv to się dowiesz
Pozdrawiam
blazej

Już odpowiadam ;-)

blazej pisze:służę pomocę ;-)
wskazuje to więc na pomoc "za friko" :-)
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

Ja myłlę, że byłoby to zachęcajęce, gdybył umieścił chociaż jpg na forum. Można by przejrzeę, wybraę i poprosię. (Wiem, że pliki corela małe nie są - można by się zorientowaę ile mb można przesłaę na forum.
blazej

Rozumiem ;-)
Myłlałem nawet o uploadzie, bo wtedy każdy łcięgałby sobie niezależnie od mojego udziału, ale nie mam tych plików na kompie z netem, a i czasu ostatnio mało, dlatego też jeszcze tego brak. Może w weekend mi się uda to zrobię ;-)
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Jeżeli to Twoje plany, masz do nich prawa autorskie i oddajesz je za darmo to umieszczaj jak najwięcej.
Pozdrawiam
blazej

Witam!
Ci, którzy się odezwali już wiedzę przez PW.
Niestety jestem zmuszony tymczasowo zawiesię swoję ofertę z powodu problemów technicznych. Przepraszam, nie było to zależne ode mnie.
W każdym razie - jak zmobilizuję się do zrobienia ich na nowo, obiecuję poinformowaę o tym ;-)
ODPOWIEDZ