Noce z poezją w Krakowie.

Na każdy temat ...

Moderator: poco

Awatar użytkownika
palisander

Noce z poezję w Krakowie.

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Witam.

Wszystkim zainteresowanym ( szczególnie z Krakowa) pragnę przypomnieę lub raczej zakomunikowaę , że w przyszłę niedzielę w Krakowie w Teatrze im. Juliusza Słowackiego odbędzie się impreza ,,Noce z poezja" organizowane przez Annę Dymnę. Aktorzy sceny krakowskiej będę czytaę poezję oraz w częłci muzycznej występię też studenci Akademii Muzycznej z wydziału instrumentalnego - gitara klasyczna. Jeden ze studentów zagra na instrumencie wykonanym przez moję skromnę osobę. Zainteresowani na pewno rozpoznaję instrument z ostatnich fotek z galerii... ;-)

Jak Bóg pozwoli to ja tam zawitam ... Przyjadę bez auta więc można będzie napię się piwa przed powrotem... hehehehehe.... ;-)

Pozdrawiam.
podstawa to dokładność
Zenek_Spawacz

Nieprzeczytany post autor: Zenek_Spawacz »

Szkoda , ze mam tak daleko....
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Mam już bliższe informacje na temat imprezy. Moi drodzy i młodzi koledzy ułciłlili wreszcie bo sami nie do kołca wiedzieli ... jak to z artystami... wiecznie zakręceni ;-) Cykl wydarzeł kulturalnych organizowanych przez Annę Dymnę. ,,Noce z Poezję " , Krakowski Salon Poezji" .

W najbliższę niedzielę 21 paęšłdziernika w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie, W SAMO POłUDNIE !!! odbędzie się ,,Krakowski Salon Poezji" . Całe spotkanie połwięcone będzie liryce Władysława Broniewskiego w interpretacji Jacka Romanowskiego wraz ze studentami Wydziały Aktorskiego krakowskiej PWST.

Występię też tam moi drodzy i młodzi koledzy czyli duet gitar klasycznych Filip Tuz/ Tomasz Grzybowski. Obaj są studentami AM w Krakowie w klasie gitary.

Wszystkich zainteresowanych ( zwłaszcza z Krakowa...) namawiam do udania się na spacer i odwiedzenia choę na chwilkę Teatru im. Słowackiego w Krakowie. Kilka chwil nostalgii,
zadumy , wsłuchanie się w poezję oraz muzykę klasycznę zamiast w zagłuszajęcy wszystko zgiełk miasta na pewno zadziała kojęco na dusze. Kto tam zajrzy... na pewno zostanie już do kołca... ;-)

http://www.slowacki.krakow.pl/pl/spekta ... ektakl/395

Kompozytorzy, których muzyka będzie wykonana to Izaak Albeniz , Astor Piazzolla, Manuel de Falla.
Pozdrawiam.
podstawa to dokładność
ODPOWIEDZ