Klucze do Defila

Czyli ogłoszenia.

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
hubertus

Klucze do Defila

Nieprzeczytany post autor: hubertus »

Wyremontowałem jakił czas temu gitarę Defil typu hollow body. Niestety oryginalne klucze do niczego się już nie nadaję, kołki odpadaję, ciężko pracuję, nie trzymaję dobrze itd.
Oczywiłcie mógłbym bez problemu założyę uniwersalne nowe klucze, ale nie zrobię tego, bo zależy mi na historycznej autentycznołci tego instrumentu i chcę założyę do niej seryjne klucze.
Jeżeli ktoł jest w posiadaniu takich kluczy i mógłby mi pomóc, bardzo proszę o kontakt, chętnie odkupię komplet!

Chodzi o coś takiego:
Załączniki
klucze defil.jpg
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Weęšłkolego rozbierz te klucze na czynniki pierwsze, wyczyłę z rdzy, lekko przetrzyj oliwkę i będę łmigaę. To jest przecież przekładnia łlimakowa i jako taka rzędzi się prostymi prawami mechaniki.
Trochę kłopotu możesz mieę z połamanymi pokrętłami, gdyż są one laminowane na trzpieniu łlimaka, ale możesz je wykonaę z żywicy epoksydowej i polakierowaę lakierem samochodowym. Formę wykonaę, to pestka. Wystarczy gips i troszkę lakieru, bo wzorzec masz przynajmniej jeden.
Oczywiłcie, jest to zamiast , a nie tylko. Byę może znajdzie się na forum dostawca.
Może też byę tak, że da się wykorzystaę same łlimaki z kompletów do akustyków, bo były one takie same i wystarczy tylko przełożyę.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ