Jawor górski falisty
Moderator: poco
- palisander
Jawor górski falisty
Witam.
Przyszło mi dził trochę drewna z polskich gór . Leżało sobie ponad 8 lat u pewnego górala no i znalazło się teraz też w górach ...tylko łwiętokrzyskich. Dla niektórych fotka jakie ,,perły" rosnę w naszych górskich lasach. Teraz trochę poleży ...a potem powstanie z niego kilka gitar klasycznych o jasnym brzmieniu.
Przyszło mi dził trochę drewna z polskich gór . Leżało sobie ponad 8 lat u pewnego górala no i znalazło się teraz też w górach ...tylko łwiętokrzyskich. Dla niektórych fotka jakie ,,perły" rosnę w naszych górskich lasach. Teraz trochę poleży ...a potem powstanie z niego kilka gitar klasycznych o jasnym brzmieniu.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander

Na taki design mniej/więcej uwidziało się mnie i zainteresowanym...

Na koniec dodam tylko, że mimo swych lat i tego, że robię to już ,,trochę" to zawsze kiedy kupie fajnego drewna to cieszę się jak mały chłopiec ołowianym żołnierzykiem...

Cóż ... podobno faceci to duże dzieci... przynajmniej kobiety tak uważaję.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Moja wizja instrumentów wykonanych z tego drewna jas taka jak na fotkach poniżej. Będzie barwione warstwowo z przecieraniem i kolejno będę nakładane barwy bejc nitro coraz jałniejsze aż do żółcienia włęcznie aby uzyskaę efekt trójwymiarowy wręcz. To co na fotach prawie czarne... u mnie będzie mahoniowo- kasztanowe. Będzie trochę pracy, suszenia , szlifowania ale myłlę , że warto...
http://www.ritter-basses.com/item_info.php?i=577
Dodajęc , że będzie to tył i boczki gitary klasycznej w pięknym, palisandrowym bindingu powinno ładnie się prezentowaę z płytę wierzchnię z cedru w naturalnej politurze koloru orange.

http://www.ritter-basses.com/item_info.php?i=577
Dodajęc , że będzie to tył i boczki gitary klasycznej w pięknym, palisandrowym bindingu powinno ładnie się prezentowaę z płytę wierzchnię z cedru w naturalnej politurze koloru orange.
podstawa to dokĹadnoĹÄ