Witam!
Jestem nowy na forum i chciałbym się przywitaę.
Jestem rysownikiem w wolnym czasie brzdękajęcym na 5 srunach.
Postanowiłem zrobię projekt korpusu.
Projekt jest udziwniony i pewnie nie trafi we wszystkie gusta, ale prosze pisaę opinie.
Pozdrawiam!
Ja marze o tym , zeby Kenpes mi wioslo pomalowal... Na forum WD pokazal kiedys kilka projektow ale podobno rzecz jest jeszcze niedojrzala.
Pokaz Kempes kikla wzorow , moze masz jakies nowe ?
Nowych wzorów nie mam niestety, ale mogę zrobię w najbliższym czasie.
Muszę wiedzieę jak malowaę, jaka technika byłaby najlepsza, żeby mieę pewnołę i nikomu wiosła nie zepsuę. Zastanawiam się nad malowaniem z szablonu. Czyli naklejaniu jakiegoł materiału (foli samoprzylepnej) na korpus z wyciętym wczełniej wzorem, puszczenie na to farby w aerozolu i odklejenie folii na koniec. Muszę pogadaę z malarzami z warsztatów samochodowych jak oni robię podobne wzory. Jak złapę doświadczenie to nawiężemy współpracę Zenku
Sprayem po łcianie malowałem dawno temu, ale nie ma co porównywaę tego do malowania aerografem. Aerograf jest o wiele bardziej precyzyjny.
Postaram się niedługo zrobię jakieł nowe projekty. Piszcie co sądzicie o tym korpusie z czaszki.
Jak dla mnie przebajerzone, ja preferuje raczej czystę formę.
Już samo drewno daje piękny wzór.
Nie chciał bym żeby moja gitara bardziej przypominała dekorację niż instrument.
Ale to tylko moja opinia, każdy robi co chce
Również lubię klasyczny wyględ i drewniane wykołczenia, ale lubię się pobawię pomysłami. Mam nadzieje, ze kiedyś uda mi się pomalowaę chociażby jednę gitarę.
Mam takę głupię prołbę. Jełli ktoł z was chciałby się pozbyę tanio jakiegoł starego korpusu to proszę pisaę do mnie na priv. Spróbuje coś na tym stworzyę ciekawego i przy okazji poznaę najlepszę technikę.
Pozdrawiam!