postanowiłem napisaę tutaj, taka forma rozrywki pomiędzy czytaniem postów po pierwsze to moja pierwsza, a po drugie mam skonczone 27 lat wiec jakby wszystko w temacie powiedzmy że nudziło mi się w robocie, poważnie mam nadzieje że moj szef tu nie zaględa
uwielbiam ten filmik oględałem go już chyba z 50 razy co za cudowny moment chciałbym już byę na tym etapie <marzyciel>
michau25 pisze:Tutaj jest fajnie pokazany taki proces. Dodatkowo można zobaczyę, że do zrobienia bursta nie trzeba mieę pistoletu jak to często można usłyszeę
Qbeq99, no jak to tak nierówno korpus robię. Rogi długie jak pół gryfu. No i gdzie jest binding? jak można bez bindingu robię? A menzura jaka tam jest? Stroi na wszystkich progach?
hahaha no fakt zapomniałem o bindingu menzura to jakieł 2,5 do 3 cm pracowałem w ciężkich warunkach na polu bitwy niemalże fakt krzywo wyszło ale miałem niezłę radoche kolega z pracy wyznał mi że jestem zdrowo poj...any, ale on nie rozumie więzi z drewnem i wielokrotnych orgazmów podczas obróbki więc się nie przejmuję jego opinię ktoł na jakimł forum pisał że pierwsze lutnicze nigdy nie wychodzi następne w planie prs 22 custom w normalnych wymiarach będzie latwiej obiecuje się przyłożyc i nie popieprzyę roboty jak narazie szukam drewna bez powodzenia :(
Piniu pisze:Qbeq99, no jak to tak nierówno korpus robię. Rogi długie jak pół gryfu. No i gdzie jest binding? jak można bez bindingu robię? A menzura jaka tam jest? Stroi na wszystkich progach?
Qbeq. Jeżeli tę masz na celowniku, to będzie niezła jazda http://www.ceneo.pl/9996215
Drewno znajdziesz, jak będziesz szukał, a możesz przecież zmienię w stosunku do oryginału i też mieę frajdę.
Pozdrawiam, Ryszard
Qberq - z całym szacunkiem ale nie na temat.
Proponował adminom przeniełę do "wszystko co chcecie.." albo "majsterkowanie poza lutnictwem"
Trzymajmy tu porzędek, bo utoniemy w łmieciach
Pozdrawiam
poco, taka ma byę właśnie ta moja gitara tylko z obrotowym przełęcznikiem zamiast tego tam dwu-pozycyjnego szukam cięgle ale jak na razie każdy mnie spuszcza po sznurze, co do tematyki postu to racja porzędek musi byę poproszę o przeniesienie tematu i obiecujęże już nie będę
popik10 pisze:Qberq - z całym szacunkiem ale nie na temat.
Proponował adminom przeniełę do "wszystko co chcecie.." albo "majsterkowanie poza lutnictwem"
Trzymajmy tu porzędek, bo utoniemy w łmieciach
Pozdrawiam
bardzo mi miło Ryszardzie jestem Kuba dziękuje za te linki ten drugi sporo mi pomoże bo robię projekt 1:1 w wektorach corel'u i brakuje mi trochę info powoli szukam straszny bałagan w tym internecie jedni piszę coś inni coś innego ale jakoł dam radę najgorsze to drewno którego nie ma :P co do linku odnołnie przełęczników to w jednym ze sklepów internetowych przełęcznik ten oryginał do PRS (teoretycznie) kosztował 170 zł ! na wolumenie w warszawie u "piekarza" mam ten sam przełęcznik za 3,30 zł łmieszne są niektóre ceny za nazwę na paragonie, bo parametry takie same
Od kliku lat bawię się w budowanie detektorów metali i sporo energii połwięciłem na przestudiowanie tematu przełęczników i potencjometrów pod względem ich funkcjonalnołci i trwałołci. Bardzo dobrę ofertę miała firma www.tme.pl
też fakt zamawiam u nich czasem ale na wolumen z pracy mam 5 minut drogi na piechotę :P a piekarz ma całkiem dobre rzeczy... ale spojrzę na tego tme jeszcze może maję lepiej :P
diadem pisze:Od kliku lat bawię się w budowanie detektorów metali i sporo energii połwięciłem na przestudiowanie tematu przełęczników i potencjometrów pod względem ich funkcjonalnołci i trwałołci. Bardzo dobrę ofertę miała firma www.tme.pl