Witam
Ponieważ zalega mi w domu zbędny korpus do PRS chętnie wymienię go za pilnik do progów. W mojej okolicy nie ma sklepu gdzie można by obejrzeę i nabyę pilnik, a korpus jest mi zbędny postanowiłem wystawię ofertę.
Słów kilka o samym korpusie= materiał mahoł, top z jesionu, lity, sezonowany, wykonany osiem miesięcy temu. Frezowanie pod binding 1,5mm. Stopa 55mm, grubołę 34/35mm. Mogę wykonaę otwory do przewodów elektroniki oraz gniazda jack.
Osoby chętne na wymianę zapraszam na PW.
Pozdrawiam
(zamienią) korpus PRS na pilnik do progów
Moderator: Jan
I tu kolega Wasyl ma rację. Nie ma potrzeby abym wrzucał więcej fotek. Myłlę, że na tych widaę wszystko co trzeba zobaczyę.
A tak na marginesie to zgodzę, się, że jesion na Topie jest łliczny.
Korpus ten to prawie blięšłniak korpusu mego PRSa, prawie, bo pewne różnice są. Ostatnio wywotworowałem gniazdo na jacka oraz na przewody przetworników, bo miałem chwilkę tylko dla siebie i odczówałem potrzebę podłubaę przy gitarze.
Jestem raczej dłubaczem, a że w obrębie mojego miejsca zamieszkania nie ma sklepu, gdzie można by obejżeę pilniki do progów- wystawiłem to ogłoszenie. Pamiętam dobrze, jak obrabiałem korony kostkę, którę wykonalem na potrzeby szlifu progów. Bardzo duzo czasu zeszło na ich wykończenie, a na łamach licznych for ów pilniki są strasznie zachwalane. Znalazłem nawet całkiem fajnie zapowidajacy się komplet na EBAY za 46 dolarów, lecz doszedłem do wniosku, że po co korpus ma się kurzyę w piwnicy, a ja mam wydaę kasą na zaspokojenie ciekawołci.
A tak na marginesie to zgodzę, się, że jesion na Topie jest łliczny.
Korpus ten to prawie blięšłniak korpusu mego PRSa, prawie, bo pewne różnice są. Ostatnio wywotworowałem gniazdo na jacka oraz na przewody przetworników, bo miałem chwilkę tylko dla siebie i odczówałem potrzebę podłubaę przy gitarze.
Jestem raczej dłubaczem, a że w obrębie mojego miejsca zamieszkania nie ma sklepu, gdzie można by obejżeę pilniki do progów- wystawiłem to ogłoszenie. Pamiętam dobrze, jak obrabiałem korony kostkę, którę wykonalem na potrzeby szlifu progów. Bardzo duzo czasu zeszło na ich wykończenie, a na łamach licznych for ów pilniki są strasznie zachwalane. Znalazłem nawet całkiem fajnie zapowidajacy się komplet na EBAY za 46 dolarów, lecz doszedłem do wniosku, że po co korpus ma się kurzyę w piwnicy, a ja mam wydaę kasą na zaspokojenie ciekawołci.