- Czy istnieję firmy, które mogłyby mi dobraę odcieł transparentego bręzowego lakieru poliuretanowego, a jeszcze lepiej nabię nim puszkę od spray'a?
Czy ktoł z forum podjęłby się takiej naprawy? Korpus w kształcie Strata, odprysk 2cm x 1cm tuż pod otworem. W miejscu odprysku jest widoczny bezbarwny lakier, który był pod spodem bręzowego.
Lakier poliuretanowy - dobór koloru
Moderator: poco
Lakier poliuretanowy - dobór koloru
Witam wszystkich to mój pierwszy post. Potrzebuję pomocy w zakresie neprawy laieru w gitarze elektrycznej. Mianowicie kupiłem korpus od firmy Warmoth i podczas wiercenia otworu pod uchwyt paska odskoczył mi fragment bręzowego transparentnego lakieru. Chciałbym to jakoł naprawię. Na gitarze jest lakier poliretanowy. Bez problemu mogę dostaę bezpbarwny, lecz potrzebuję informacji na temat jakich pigmentów uzyę, aby dobraę sobie kolor. Zrobiłem próbkę z pigmentem z Castoramy, ale kolor nie był transparentny. Podsumowujęc byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedęšłna poniższe pytania:
Ta firma sprzedaje dobre lakiery poliuretanowe, musisz znaleźć numer RAL koloru i powinni wymieszaę ci bez problemu. Niestety najmniejsza ilołę do zamówienia to 0,5l farby. Maję tam też barwniki, ale nie wiem w jakich jednostkach sprzedaję.
Endrju. Jeżeli masz coś wspólnego ze znanym innym endrju, to tradycyjnie dostaniesz bencki, tylko słowne.
Jak pies ogrodnika będę wszystkim przypominał, że wchodzęc do obcego domu nie trzeba zdejmowaę butów, ale trzeba się przedstawię i powiedzieę Dzieł dobry, a następnie w jakiej sprawie przychodzisz.
Jesteł n-tym z kolei upomnianym o to , że nie respektujesz zasad kindersztuby.
Tym samym dałeł dowód na to, że nie czytasz trełci forum, a to już jest faux pas.
Trudno i darmo, ale najlepszę metodę na przywołanie do porzędku będzie zablokowanie tematu do czasu .......
Pozdrawiam, Ryszard
PS Przywracam temat

Jak pies ogrodnika będę wszystkim przypominał, że wchodzęc do obcego domu nie trzeba zdejmowaę butów, ale trzeba się przedstawię i powiedzieę Dzieł dobry, a następnie w jakiej sprawie przychodzisz.
Jesteł n-tym z kolei upomnianym o to , że nie respektujesz zasad kindersztuby.
Tym samym dałeł dowód na to, że nie czytasz trełci forum, a to już jest faux pas.

Trudno i darmo, ale najlepszę metodę na przywołanie do porzędku będzie zablokowanie tematu do czasu .......
Pozdrawiam, Ryszard
PS Przywracam temat

via vita curva est
Ja to myłle że dobrze by było jakby wrzucaę zdjęcia tych uszkodzeł.
Z tego co ja wywnioskowałem z tego uszkodzenia to jest to że deska jest pomalowana bejcę albo czymł tam innym a na to jest rzucony lakier bezbarwny i przy robocie odprysło to z kawałkiem drewna. Więc najprołciej jest chyba zamalowaę jakęł lakierobejcę i uzupełnic clearem.
Z tego co ja wywnioskowałem z tego uszkodzenia to jest to że deska jest pomalowana bejcę albo czymł tam innym a na to jest rzucony lakier bezbarwny i przy robocie odprysło to z kawałkiem drewna. Więc najprołciej jest chyba zamalowaę jakęł lakierobejcę i uzupełnic clearem.
I'm a cowboy on steel horse I ride - John Bon Jovi