budowa SG - pytania
Moderator: poco
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=978214680 to te deseczki
facet mówi że 2 lata leżały w sztaplach a teraz pół roku pocięte leżę. Myłle że się nadadzę. Myłle że najtrudniej będzie zrobię tę krzywiznę ale jest tutorial na forum to myłle że sobie poradzę. A i oczywiłcie progi
facet mówi że 2 lata leżały w sztaplach a teraz pół roku pocięte leżę. Myłle że się nadadzę. Myłle że najtrudniej będzie zrobię tę krzywiznę ale jest tutorial na forum to myłle że sobie poradzę. A i oczywiłcie progi

To są bindingi. Bindingi się wkleja tu masz przykład http://vinceg.net/GuitarProject/Step25.htm
-
- Kontakt:
chcę te progi powycinaę. Rysujęc kreski jaka powinna byę dokładnołę żeby dęšłwięk był w miarę dobry. Bo np. między progami 1-4 jest odchylenie 0,61 mm od ideału. Czy to może mieę jakił znaczęcy wpływ na dęšłwięk ? Tyle, że między progami 1-9 jest juz 2,4 mm od ideału :/
Jakby co to robię to za pomocę suwmiarki, długopisa i linijki. Chyba inaczej się nie da
Jakby co to robię to za pomocę suwmiarki, długopisa i linijki. Chyba inaczej się nie da

Na razie czekam na pręt do gryfu i będe miał wszystkie częłci do konstrukcji oprucz podstrunnicy. Robiłem podstrunnice ale za trudna się zrobiłę. To całe zaokręglenie i progi równo wycięte mnie przerosły. Chyba kupię gotowca. Ale to potem najpierw skołcze pudło.
Sory że trwało to tak długo ale musiałem namówię starszego na frezarke
Pare zdjęę z dotychczasowej pracy.

Zaznaczyłem tam miejsca które musze jeszcze zrobię A - wiadomo; B - te zaznaczone krawędzie muszę byę wklęsłe a na razie są proste i nie wiem czym je zaokręglię. To najtrudniejsza częłępudła chyba.
Pomimo tego musze wywiercię otwory na mostek i na elektronike.
Mam jedno pytanie jeszcze jaka gróba ma byę ta częłę w której będę otwory na elektronike ? na razie mam 5 mm czyba dobrze będzie.
Sory że trwało to tak długo ale musiałem namówię starszego na frezarke

Pare zdjęę z dotychczasowej pracy.
Zaznaczyłem tam miejsca które musze jeszcze zrobię A - wiadomo; B - te zaznaczone krawędzie muszę byę wklęsłe a na razie są proste i nie wiem czym je zaokręglię. To najtrudniejsza częłępudła chyba.
Pomimo tego musze wywiercię otwory na mostek i na elektronike.
Mam jedno pytanie jeszcze jaka gróba ma byę ta częłę w której będę otwory na elektronike ? na razie mam 5 mm czyba dobrze będzie.