To było takie niestandardowe zamówienie i eksperyment zarazem. Gitara archtop, to o czym pisał Wojtek, akustyczne brzmienie, pickup przeznaczony był tylko pod mostek. Dopiero czekam na ocenę (jeszcze nie Wojtka, ale wkrótce chyba też będzie mógł przetestowaę)
Pickup jest niski i węski, zrobiony na małych magnesach neodymowych. Jest akurat taki, że można go wcisnęę w jakęł małę drewnianę puszkę co też zrobiłem. Oczywiłcie w ferworze walki nie zrobiłem zdjęcia, ale poproszę testera żeby mi podesłał to tu wrzucę
Nie musi byę blisko strun bo ma silne pole magnetyczne, brzmi jasno ale tak bez przesady, akurat tak że okrełlenie "akustycznie" bardzo pasuje. Pomimo że jest pod mostkiem to nie ma takiej szpili, która wymusza skręcenia treble. No i jako że to humbucker to jest cisza. Ten był bez uchwytów na łruby bo będzie jakoł przyklejany, ale bez problemu można to zrobię.
Jak na eksperyment to udany, jednak w pozycję przy-gryfowę muszę wymyłlię coś innego, ponieważ silne magnesy wpływaję tam już słyszalnie na wibracje strun. No chyba że pickup byłby nie tuż pod strunami, tylko opuszczony na około 1cm, albo np. pod deskę/pickguardę.
Od tego tygodnia będę miał trochę więcej czasu.. nie, teraz będę miał dużo czasu więc oddaje się w 100% pickupom i 100% graniu (ja robię 200% normy

) W kolejce Jazz Bass i Precision Bass. Telecaster Bass przetestowany - jest nieęšłle.