Rzeąšłnicki les paul
Moderator: poco
Rzeęšłnicki les paul
Witam.sprawa wyględa tak... jakił czas temu odkupiłem od znajomego takiego leska za symbolicznę ,,stówę''. Postanowiłem trochę po eksperymentowaę i zmienię jej walory wizualne bo niestety brzmieniowych już się nie za bardzo da
zdarłem lakier z topu i główki i postanowiłem pomalowaę go w taki oto sposób... zdjęcia nie w kolejnołci oryginał był czrny

Bo DiabeĹ tkwi w szczegĂłĹach ... };->
Kurcze o tym Heyah nie pomyłlałem inspirowałem się raczej klipem Slayer-Bloodline a poza tym kiedyś w sieci znalazłem zdjęcie głowy i kolumny ENGL obitego w mniej więcej tak wyględajęcę tapicerkę jełli chodzi o gryf to prołciutki i progi nawet równo nabite chodęšłmała korekta progów by nie zaszkodziła.Co do przetworników to wymienione na koreałczyki bo oryginały były tragiczne,klucze i mostek tragedia też wymiana,przełęcznik był uszkodzony przez poprzedniego właściciela,potencjometry raczej kiepskie -wymiana.To w ogóle dziwaczna konstrukcja korpusjest płaski a top to wypukła sklejka naklejona na krawędzie więc między topem a korpusem jest pusta przestrzeł i tworzy się efekt semi hollowbody oprócz tego gitara ma wklejanę szyjkę.Zobaczymy jak zagada z nowymi humbami.
Lakierowanie; biała baza robiona pistoletem a czerwone ''dodatki''nachlapane pędzlem,łapsko pomalowane pędzlem i odbite na topie.Te czerwone dodatki są wypukłe i daję fantastyczny efekt na ''żywo''.Do tego dojdzie czarny osprzęt i myłlę że się dobrze w to wkomponuje
Lakierowanie; biała baza robiona pistoletem a czerwone ''dodatki''nachlapane pędzlem,łapsko pomalowane pędzlem i odbite na topie.Te czerwone dodatki są wypukłe i daję fantastyczny efekt na ''żywo''.Do tego dojdzie czarny osprzęt i myłlę że się dobrze w to wkomponuje
Bo DiabeĹ tkwi w szczegĂłĹach ... };->
-
Mnie także się podoba, ale ta ręka taka ni w d... ni nigdzie...
Gdyby była taka.. To by było elegancko!
http://www.floflo.pl/galerie/w/wzor-10- ... n_1458.jpg

Gdyby była taka.. To by było elegancko!
http://www.floflo.pl/galerie/w/wzor-10- ... n_1458.jpg
- palisander
No ... na rzeęšłnicki to ona raczej nie wyględa..... raczej jakał pop kultura w nieco odważniejszych barwach.
Było obię blachę na nity, przykręcię parę zębatek od roweru , z tyłu na łałcuchu dowięzaę tasak i widły...... Wtedy było bu rzeęšłnicko i można by podczas koncertu wydawaę dodatkowe dęšłwięki ......

Było obię blachę na nity, przykręcię parę zębatek od roweru , z tyłu na łałcuchu dowięzaę tasak i widły...... Wtedy było bu rzeęšłnicko i można by podczas koncertu wydawaę dodatkowe dęšłwięki ......

podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander