Witam Szanownych
Moderator: Jan
-
Witam Szanownych
Jestem pasjonatem starych gitar oraz kolekcjonerem , w szczególnołci wszelkich Jolan,Musim ,Teisco ,Teisco Del Rey ,Guayone itp .Nie gardzę też kilkoma modelami Defila .Nie jestem wirtuozem, lecz miłosnikiem różnych brzmieł.Jestem też wielkim pasjonatem dobrej starej muzyki bardziej instrumentalnej gitarowej Od Berta Weedona po dokonania Ricky Kinga czy Francisa Goya w latach 70 .,polskim beatem ,brytyjska inwazję ,muzykę filmowę,ogólnie orkiestrowę rozrywkowę instrumentalnę a najbardziej cenie dwie .Poznałskę orkiestrę rozrywkowę polskiego radia i tv pod Dyrekcja Z.Górnego z lat 1977-1990-,oraz wspaniałę orkiestrę rozrywkowę w Katowicach pod Dyrekcję J.Miliana ( 1977 -1990)) .Nie jestem wirtuozem, lecz miłosnikiem różnych ciekawych brzmieł które dobieram w zależnołci do klimatu danego utworu .Tak że gitar cały czas przybywa.Brak w mojej kolekcji Fenderów ,Gibsonów itp, alę są za to inne wydaje mi się że równie ciekawe .Ostatnio sporo naprawiam skamieniałołci z epoki ale siermiężnie mi to wychodzi tak żę często będę korzystał z porad macherów z tematu .z szacunkiem dla wszystkich .Albin