Witam
Mam bas w którym korpus jest wykonany z palisandra boire,niestety w miejscach
oparcia kciuka nad pickupami pojawilo się delikatne jak narazie przebarwienie a raczej zszarzenie potraktowanie woskiem warwicka niewiele zmienia. Prosilbym o pomoc jak sobie z tym poradzię
problem z boire
Moderator: poco
Podejrzewam, że to reakcja potu z drewnem lub powłokę, ew starzenie i dostęp powietrza.
Przydało by się zdjęcie. Normalnę rzeczę jest że niektóre egzotyki pod wpływem powietrza i czynników zewnętrznych szarzeję. Jełli mamy tu do czynienie z przetartę powłoka zabezpieczajęcę. Przydało by się jakieł dokładne foto.
I ważne - czym kryty był bas??
Pozdrawiam
Przydało by się zdjęcie. Normalnę rzeczę jest że niektóre egzotyki pod wpływem powietrza i czynników zewnętrznych szarzeję. Jełli mamy tu do czynienie z przetartę powłoka zabezpieczajęcę. Przydało by się jakieł dokładne foto.
I ważne - czym kryty był bas??
Pozdrawiam
Nie mam niestety pewnej informacji co do powłoki zabezpieczajęcej jestem drugim właścicielem
potraktowałem te miejsca olejem lnianym szarołę i suchołę znikneły pozostały ciemne przebarwienia
zastanawiam się czy tego nie przeszlifowaę delikatnie i ponownie napułcię olejem nie mam doświadczenia z egzotykami a zdjęcie wrzuce.
dzięki i pozdrawiam
potraktowałem te miejsca olejem lnianym szarołę i suchołę znikneły pozostały ciemne przebarwienia
zastanawiam się czy tego nie przeszlifowaę delikatnie i ponownie napułcię olejem nie mam doświadczenia z egzotykami a zdjęcie wrzuce.
dzięki i pozdrawiam