Kobieta lutnik

Na każdy temat ...

Moderator: poco

Awatar użytkownika
molu

Kobieta lutnik

Nieprzeczytany post autor: molu »

Jest temat o kobietach i instrumentach... ale chyba dotyczy wyłęcznie kobiet grajęcych na instrumentach, czy też pozujęcych do zdjęę z instrumentami :)
A tutaj chciałem przedstawię kobietę, która tworzy instrumenty, i nie jest to jedna z wielu pracownic fabryk, wykonujęca tałmowę pracę. Trafiłem przypadkiem na filmy na youtube, w których pokazuje różne techniki, które stosuje. Pani nazywa się Dixie Michelle. Widaę, że zna się na fachu, i nieęšłle sobie radzi. Tutaj na przykład film, w którym pokazuje nacinanie slotów pod progi. Dołę ciekawy zresztę sposób na wykorzystanie szablonu. Całołę bez korytka... Kolejny film - to akurat dokumentacja zdjęciowa z wykonania gitary. 1:08 - dołę ciekawa jak dla mnie konstrukcja gryfu, jeszcze się z takę nie spotkałem. Link do kanału z pozostałymi filmami. A.. jeszcze jeden film .. cięcie macicy perłowej. Niezłę maszynkę sobie wykonała :)

ps. No trochę połciemniałem, bo Dixie również gra na gitarze :)

T.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

molu pisze:1:08 - dołę ciekawa jak dla mnie konstrukcja gryfu, jeszcze się z takę nie spotkałem
:shock: :shock: :shock: no ja też pierwszy raz widzę.
rzech
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rzech »

Zjadła zęby w tym fachu
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

darek pisze:Ciekawe.
Ale porzędek w warsztacie to ma nie przymierzajęc jak ja w trakcie pracy ;-)
Patrzęc na to zastanawiałem się czy powoli nie staję się prawdziwym lutnikiem :-)

Bardzo podoba mi się jej sposób na sloty progowe.
ODPOWIEDZ