Piniu pisze:... temat ten jest wrzucony na wielu forach...
Prócz tego tylko na jednym Forum -
gitarzysta.pl, które bardzo cenię, bo to właśnie Administrator tego Forum sam zwrócił się do mnie z propozycję pisania na nim, i by żaden pomniejszy moderator nie mieszał w moich postach, nadał mi (byę może mylęcy innych) status "sklep muzyczny"

. Może dlatego PiotrCh nawięzywał do "reklamy produktu" czy jakiejł innej komercji.
PiotrzeCh, każda dyskusja jest ożywcza, zmusza do myłlenie i ewentualnej weryfikacji założeł. Dlatego dziękuję Ci za Twoje uwagi.
Piniu, różny jest stopieł zaawansowania elektroników-amatorów. Wiele lat temu, będęc szefem wydziału produkcji elektronicznej w pewnej firmie, to właśnie z zapalełców elektroników (po technikum) miałem niejednokrotnie większy pożytek w zakresie projektowania urzędzeł elektronicznych niż z elektroników po studiach.
Szlifek, jełli chodzi o oszczędnołę prędu układów TL061 to układ z TL072 pobiera 3-4 mA, więc nie wiem czy jest się o co bię.
A w ogóle to nie lękaj się

Moja "czerwona uwaga" jest rutynowa i oczywista i nikogo w cywilizowanym łwiecie nie powinna zaskakiwaę ani przestraszaę.
Co do przetworników bezbrumowych to poruszam tę sprawę, bo jest to warunek poprawnego działania urzędzenia o tych cechach (bardzo dużym wzmocnieniu sygnału). Dla bardziej zaawansowanych to oczywista oczywistołę. Sprawa dotyczy w szczególnołci singli, bo z humbuckerami nie powinno byę problemu. Oczywiłcie można mieę single Kinmana czy inne.
Niezwrócenie uwagi na tę sprawę byłoby z mojej strony nieuczciwe, bo układ mógłby buczeę i się sprzęgaę i za chwilę na forach pojawiłyby się wypowiedzi, że schemat jest do d...
------------------------------
Widzę, że temat spotyka się z żywę dyskusję. Jesieł sprzyja majsterkowaniu i rozwijaniu pasji. Może więc pasjonaci udoskonalę ten układ, a może stworzę swoje, nowe, lepsze konstrukcje. I o to mi chodziło tworzęc stronkę.