no i jest
szybko bo mnie naszło na pogranie , prosty wykon body więz +orzech top więz
podstrunnica bangkirai gryf więz + bambus
przetworniki własne w drewnie + najprostszy osprzęt II oktawy
gra fajnie
Gitara Flinstona! Super. Szczególnie podobaję mi się te przystawki. Nietuzinkowa robota. Jedyne, to nie podoba mi się mostek. Jakił taki optycznie zbyt delikatny. Pasowałby jakił ociosany kawał blachy
proszę proszę... niby cisza na forum a tu nagle trach.. i piękny basik. Zapodaj fotę tyłu. No i do mostka się przychylam - przydałby się jakis bardziej wypasiony (chodzi mi o wyględ)
dzięki za uznanie fotki podam jak złapię trochę luzu , mostek... fakt przydałby się cięższy ale handlowe jakoł mi nie leżały nie chciałem też pchaę kasy - basik jest dla mnie , ale widzę że na tym się nie skołczy wzięło mnie okrutnie
tak na top poszedł więz , poczętkowo miał byę olej ale po przemyłleniu za i przeciw poszedł lakier mat w cienkiej warstwie , jesli chodzi o dżwięk jest ok brzmi równe bez dominacji i "głuchoty" oczywiłcie jest ciężki ale to konieczne wg mnie.Wykończenie to niestety żmudne tarcie + odrobinę bejcy efekt ostateczny to moment przerwania przecierki wg uznania przecierajęcego
Bardzo ucieszyły mnie Wasze komentarze
pozdrawiam
ps teraz będzie fretless kopia Divy
Bardzo ładny i stylowy bas .Dał był próbki brzmienia .Ciekawa jest ta kombinacja więzu z bambusem ilu elementowa jest ta szyjka gryfu ?Jedyne co mi sie troche nie podoba to gryf na wysokołci 24 progu (szkoda było Ci drewna )
pozdrawiam wojtek
Włałnie się dziwie:) ,ale widziałem foto tego delfia (musiałem zaspokoię głód informacji) i taki trochę off top, bambus nadaje się? a jakby fretless'a z takę podstrunnicę zrobię? i jaki on ma byę taki prasowany?
pozdrawiam
Peposha pisze:Włałnie się dziwie:) ,ale widziałem foto tego delfia (musiałem zaspokoię głód informacji) i taki trochę off top, bambus nadaje się? a jakby fretless'a z takę podstrunnicę zrobię? i jaki on ma byę taki prasowany?
pozdrawiam
Tu chodzi o bambus prasowany jego twardołę jest większa o ok 30% niż dębu albo klonu ,struga się bardzo ciężko na sacjonarnej frezarce górnowrzecionowej obrabia się dołę przyzwoicie ale finalna obróbka to i tak tylko szlifowanie .Moim zdaniem dobry materiał na podstrunnice nawet w bezprogowcach .