Witam! W piętek przyszła mi gitara którę kupiłem za 120zł na tablicy 30zł przesyłka. Czyli w sumie 150zł. Była cała w kłębach kurzu. Ktoł kto ję sprzedawał nawet nie chciał z kurzu przetrzeę szmatkę(a to leniuch). Założyłem nowe struny, by zobaczyę czy trzyma strój jakie ma brzmienie i wgl. Mogła by trzymaę dłużej ten strój. Ale to wina chyba starych kluczy, które w perfekcyjnym stanie zbytnio nie są. Elektronika jest w stanie fatalnym, niestety zapomniałem zrobię zdjęcia jak przyszła i zanim założyłem struny i wydarłem elektronikę. Od razu mówię, że sprawdzałem czy działa elektronika. NIC zero odzewu. W domu dopiero zauważyłem, że w gitarze nie widzę pręta... w gryfie. Gryf trochę krzywy lecz da się jeszcze graę nie jest to jakał tam, aż taka tragedia. Lecz można by było go wyprostowaę lecz nie mam pojęcia jak można prostowaę taki gryf bez pręta. Gitara ma pełno wszelakich zarysował, miejsc z popękanym lakierem itp. W główce brakuje nakrętki/osłonki na jednym z stroików/kluczy. Obok mostka są dziwne małe dziurki z obu stron, strasznie zastanawia mnie do czego to mogło służyę. Z tyłu gitary nie ma osłony na elektronikę. Podstrunnica jest w stanie 4 z dużym plusem, naprawdę w dobrym stanie jak na wiek tej gitary.
PS: Zapomniałem napisaę, że elektronika, tzn potencjometrów dwóch nie da się wgl przekręcię, jeden lata w koło... a jeden chyba działa bo chodził płynnie i blokuje się tak jak powinien.
Przymierzam się do renowacji tej gitary, lecz nie wiem zbytnio za co pierw się łapaę. Czytałem forum, więc mniej więcej wiem jak cały przebieg wyględa. Ja mam to szczęłcie, że mnie omija szlif podstrunnicy a tego się najbardziej bałem.
Chciałbym was poprosię, o ocenę tej gitarki, czy wycięgnę coś z niej. Może ktoł z was wie CO to za gitara jest, bo nigdzie nie widzę, żadnego loga ani nic. Mi na pierwszy rzut oka wyględa to na defila. Ale nie znam się zbyt bardzo(jeszcze, rozwijam się

). I chciałbym by ktoł mi powiedział, od czego mniej więcej zaczynaę, będę dawał na forum foto relacje bym czegoś nie spieprzył. Zakładam, że czeka mnie noc z papierem łciernym, ale czekam na waszę pomoc.