Kindersztuba?

Tutaj czekamy na waszę inicjatywę...To co powinno byę a niema , to co jest a nie powinno byę etc.

Moderator: poco

Awatar użytkownika
tomasszz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomasszz »

Może niepotrzebnie odgrzewam stary temat, ale jako, że wczełniej nie miałem okazji się wypowiedzieę, to teraz to uczynię ;)

Odnołnie kultury na forach, to niestety jak zostało wczełniej zauważone, internet schodzi na psy i chamstwo powszednieje. Sam zanim zarejestrowałem się na tym forum "dłuższę" chwilę obserwowałem podejłcie użytkowników wobec siebie. Dopiero jak uznałem, że poziom kultury jest naprawdę wysoki, dołęczyłem do grona szacownych kolegów ;) Muszę przyznaę, że sposób prowadzenia dyskusji, jest bardzo koleżełski i jedyna krytyka jakę tu zauważam, to ta konstruktywna i pozytywna. Nie ma zjawiska krytykanctwa.

Dlaczego o tym piszę? A otóż dlatego, że pewnego dnia w poszukiwaniu wiedzy, zarejestrowałem się na bodaj największym forum dla elektroników (takim zielonym :lol: ) . Pierwsze co mnie tam dotknęło podczas przeględania zawartołci, to wszechobecne krytykanctwo i występujęca nie raz pogarda dla niedołwiadczonych użytkowników. Szalę goryczy przechyliło zachowanie moderatora, który nie majęc zielonego pojęcia w temacie dyskusji, włęczył się do debaty, napisał gromadę głupot, po czym w ostatnim połcie uznał, że zamyka temat i jego zdanie jest ostateczne i jedyne włałciwe.

Problem w tym, że głupoty przez niego wypisane mogę narazię niełwiadomego użytkownika na konsekwencje prawne zwięzane z nieodpowiednim użytkowaniem oprogramowania Microsoft. Tak się złożyło, że w trakcie prowadzenia tamtej dyskusji byłem specjalistę ds. licencjonowania oprogramowania MS i wiedziałem o czym piszę, natomiast wspomniany mod zachorował na "nadmiar władzy" ;)

Reasumujęc, cieszę się, że w kołcu trafiłem na prawdziwie koleżełskie forum ;)
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Dzięki i mam nadzieje, że przyłęczysz się do grona dbajęcych o to, by tak zostało.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Rzecz w tym, że forum to tworzę amatorzy, zarówno admini jak i użytkownicy.
Może wynika to z tego? Ja znam jeszcze kilka takich for, jak był chciał linki ;-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tomasszz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomasszz »

poco, oczywiłcie będę się starał, aby z mojej strony nie występiły żadne "babole" ;)

popik10, patrzęc na dokonania niektórych kolegów mam wrażenie, że jednak nie każdy jest tu amatorem ;) Poza tym, to właśnie od specjalistów oczekujemy zazwyczaj pomocy i życzliwołci podczas zgłębiania tematu dla nas nowego. Przykre jest, że czasem trafi się ktoł, kto uważa się za lepszego od innych tylko dlatego, że zgłębił jakił temat.

Prosty przykład z życia. Studiujęc informatykę zawsze miałem problemy z programowaniem, zwłaszcza obiektowym. Jakoł poziom abstrakcji tego zagadnienia był dla mnie za wysoki. Niestety w grupie było kilku kolegów, którzy byli łwietnymi programistami, ale przy tym strasznie się wywyższali w zwięzku z posiadanymi umiejętnołciami. Zdarzało się, że taki "programista" wprost drwił z kogoł nieogarniajęcego tematu i wyłmiewał wybór kierunku studiów.
Ale to tak na marginesie ;)
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Miałem kolegom przerwaę tę jałowa wymianę myłli - jałowa, bo nie na temat, ale propozycja przeniesienia na pw uratowała sprawę. Posty nie wnoszęce nic do tematu usuwam jako niebyłe pozostawiajęc te informację.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ