Wyględa przyzwoicie, ciekawe jak z wilgotnołcię. Ze zdjęcia wiele nie wyczarujesz, trzeba wzięę w łapę i obmacaę ale za te pieniędze, to ryzyko niewielkie jak coś
Darek-problemem jest to że nie mam w zasięgu piły tałmowej, z tych podanych wymiarów wychodzi że korpus pasuje do moich planów, więc nie jest ęšłle. Macie może jakęł innę propozycje jak mieę wycięty korpus bez tałmówki?
Mustaine98 pisze:Macie może jakęł innę propozycje jak mieę wycięty korpus bez tałmówki?
Wyrzynarka? Można jeszcze nawiercię otwory wokół obrysu, wycięę wyrzynarkę od otworu do otworu, a pozostały materiał zeszlifowaę.
Ewentualnie wszystko ręcznymi narzędziami. Poniżej wrzucam linki do wętków na forum Mylespaul. Budowa gitar przy pomocy ręcznych narzędzi, może tam znajdziesz pomysł na wycinanie. link1, link2, link3, link4.
Ja pierwsze wiosło wycinalem wyrzynarka z dlugim brzeszczotem, potem szlifowanie i frezarkę do szablonu. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne. Tylko brzeszczot dobry i porzadnie deche umocowaę do blatu.
Jednak zdecydowałem się na tę deche z ogłszenia. Dlaczego? Korpus będzie pomalowany poliuretanem kolorowym więc klejenie nie będzie przeszkadzaę, frezarke mam dosyę dobrę a korpus wyględa na to że pasuje do moich planów. Dzięki więc za porady,kiedy przyjdzie korpus założe relacje z budowy.
Pozdrawiam
ty.. a może to o to chodzi,że jest to zgrubnie wycięrte i teraz przykładaz szablon i na frezarkę na powiększeniu wyględa jakby tam jakieł kreseczki jeszcze były na brzegach.