Usuniąte posty z tematu o MM plus dalsza część dyskusji...

Tutaj czekamy na waszę inicjatywę...To co powinno byę a niema , to co jest a nie powinno byę etc.

Moderator: poco

Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Zenek_Spawacz pisze:Faktem , ze merytorycznie forum upadlo ale to raczej wina gownianego poziomu intelektualno-lutniczego piszacych . Przecietny forumowicz to taki pacjent, ktory wie wszystko (tak mu sie wydaje przynajmniej) i musi dac temu upust , stad te wszystkie chore rady na temat budowania instrumentow.
Trudno, żeby było inaczej skoro cięgle przybywa amatorów, którzy chcę się czegoś nauczyę a nie przybywa tych, którzy wiedzę mogę przekazaę. A Ci co maję coś konkretnego do powiedzenia udzielaję się coraz mniej albo wcale, więc ludzie radzę sobie jak mogę ;-)
wojtek

Nieprzeczytany post autor: wojtek »

http://www.youtube.com/watch?v=nVQWw_53 ... axPu3qNEXA
dla poprawy nastroju :)
To jest forum lutników amatorów Panowie i Panie .
ps. ta mała gitarka w linku to gitara barokowa dla ciekawołci powiem ,że sama rozeta kosztuje ok 2 tysięce zł ,a zrobiona jest z pergaminu ,kiedyś był moment ,że po ponad 20 paro letnim okresie swojej pracy wydawało mi sie że już nic mnie nie zaskoczy ,ale teraz zaczynam się uczyę zawodu jak by od nowa .
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje że użalanie sie nad poziomem forum uznacie za bezzasadne .To jest tylko drężenie i dężenie żeby byę coraz lepszym .
wojtek
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

tomasszz pisze: Wielu z Was koledzy przyznawało, że forum składa się z amatorów z pasję i to jest fajne, bo widaę, że dołwiadczeni koledzy nie staraję się równaę poczętkujęcych do poziomu gleby i nad nimi górowaę. Takie jest moje odczucie.
Fakt że czasem pojawia się maruder i zaczyna się robię nie miło, nie oznacza, że zaraz poziom piszęcych jest "gówniany". To nieco krzywdzęce uogólnienie.
Nie znam powodów opuszczenia forum przez Palisandra i nie szukałem o tym informacji, ale nie tylko jego posty maję dużę wartołę.
Ender pisze:To jest efekt krzywej Gaussa - im więcej forum ma użytkowników, tym mniej na nim geniuszy ;-)
Na poczętku byli tylko żywo zainteresowani tematem i już działajęcy, potem dochodzili nowi, dopiero zdobywajęcy doświadczenie i tacy, którzy wchodzili na chwilę. Tak się dzieje z każdym forum, które zdobywa popularnołę i zainteresowanie. Jest to niewętpliwie wada, ale i zaleta, bo w tym zalewie głupot i bzdur zdarza się od czasu do czasu jakał gwiazdka, która nie trafiłaby tu, gdyby forum nie było popularne.
To tak w ramach offtopu i zagłaskania Twojego żalu nad poziomem forum
michau25 pisze:Trudno, żeby było inaczej skoro cięgle przybywa amatorów, którzy chcę się czegoś nauczyę a nie przybywa tych, którzy wiedzę mogę przekazaę. A Ci co maję coś konkretnego do powiedzenia udzielaję się coraz mniej albo wcale, więc ludzie radzę sobie jak mogę
Dziękuję wam panowie za te wypowiedzi. Trębię to od jakiegoł czasu na forum wewnętrznym ale nikt mnie nie rozumie.

Forum nie zniknie i będzie się rozwijało dalej z tym, że zrobimy solidne porzędki i z postami i z maruderami ;) A jeżeli komuł się coś lub ktoł nie podoba to niech rozwięzuje swoje sprawy z tym kimł prywatnie, a nie wylewajęc swoje żale na forum (tak - piszę o tobie Klak).

Wojtek - ta rozetka już się gDzieł tu przewijała nie raz. Dla mnie przerost formy nad trełcię.
Awatar użytkownika
diadem

Nieprzeczytany post autor: diadem »

Witam.
To i ja się wtręcę, tak się składa, że sam jestem modem na jednym z for zwięzanych z explorację i wykrywaczami metali. Tak więc dobrze wiem jaki to kawał niewdzięcznej pracy, jednak gdyby nie działania modów i trzymanie rygoru to chaos rozwalił by wszystko i nic merytorycznego nie dało by się znaleźć. Wiem że detektory to nie gitary, jednak często problem jest podobny- ktoł wpada na chwilkę, tylko po to aby naprawię swę gitarę(lub porównawczo zbudowaę wykrywacz lub zidentyfikowaę monetę) i zakłada sobie wętek, w którym porusza czym skleię, jak zamalowaę, a a jakim lakierem, mimo iż wszystko jest podane jak na tacy, to często i gęsto ludzie nie kwapię się aby połwięcię kilka godzin na przeczytanie, tylko rębię nowy post i udaję głupka, że nie znaleęšłli lub bezczelnie proszę o wskazanie wętku z odpowiedzię(trolostwo i lenistwo ).
W dziale za który ja odpowiadam Admin wprowadził zasadę, iż pierwszych 5 postów jakie napisze użytkownik musi zatwierdzię mod, jełli na wstępie uznaje się, że na zadane pytania są już odpowiedzi to forum jest zamknięte dla takich osób i na wstępie da się wyłapaę pyskaczy i troli. Dołę często pojawiała się także kryptoreklama i spam, więc także to da się na bieżęco wyłapaę. Na dodatek każdy producent, sprzedawca lub firma posiadajęca swój baner na stronie głównej lub wystawiajęca ogłoszenia stałe(nie znikajęce po 30 dniach) płaci symboliczne kwoty na utrzymanie domeny lub sponsoruje niewielkie nagrody w konkursach na forum.
Forum internetowe to specyficzna i dołę hermetyczna społecznołę, gdy chce się do niej dołęczyę trzeba uszanowaę zwyczaje włród nich panujęce i jełli ktoł tego nie szanuje na wstępie to nie ma po co dołęczaę. Pamiętajmy, że ludzie dzielę się z nami wiedzę nieodpłatnie i połwięcaję swój czas aby pomóc, więc trochę szacunku się należy. Ponadto, aby braę, trzeba coś wniełę od siebie, lub przynajmniej podziękowaę.
Tyle ode mnie
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Dzięki Diadem za wypowiedęšł. To wszystko łwięta prawda co piszesz, dlatego tutaj też wprowadzimy restrykcje.
Awatar użytkownika
TeEn

Nieprzeczytany post autor: TeEn »

Jestem moderatorem na innym forum i userem w innych. Na Tym forum jak na razie nie piszę bo tematyka versus moja wiedza jest taka, że wole czytaę - na razie:).

Uważam ,że warto przemyłleę sprawę dla wpadajęcych znienacka utworzenia działu, piaskownica/żłobek czy jakkolwiek w tym tonie, z ustawieniem kasowania tematu po np. 14 dniach w przypadku braku aktualizacji tematu przez nowy post.
Co bardziej ogarnięci "nowi" będę tam pisaę, a tym którzy pytaję w działach tematycznych np. jak wyliczyę rozstaw progów, czym pomalowaę starę gitarę itp. pytania, na które odpowiedzi są w szukajce - mod niech przeniesie do piaskownicy.
Proszę tez pamiętaę, że nie każdy kto tu wpada jest biegły i wie jak wyszukaę odpowiedęšł, bo wbrew pozorom w rozrastajęcym się forum to wcale nie jest proste.

Poza tym młodzi np. gitarzyłci, którzy maję problem z wiosłem a nie maję aspiracji budowania instrumentów znajdujęc takie forum i zadajęc pytanie nawet bez powitania i otrzymujęc odpowiedęšłw piaskownicy/żłobku polecę to forum dalej, istnieje taka szansa,że od nich usłyszy o nim ktoł, kto lepi instrumenty i zacznie uczestniczyę wkładajęc coś wartołciowego.

A tak poza tym nie jest tak ęšłle - forum da się czytaę. Modowie maja katorżniczę robotę a dobrze robiona wpływa na poziom bez dwóch zdał.

Przepraszam, że nieudzielajęcy się "zielony" zabieram głos, ale tak mnie jakoł naszło.

Pozdrawiam
Zdroof
Tomek
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Pomysł z piaskownicę już kiedyś się pojawił. W mojej opinii dobry ale jakoł nie znalazł poparcia.
Trza to rozważyę raz jeszcze. Dzięki TeEn
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ