To zależy jak długie są gwinty w potencjometrach, deska musi byę na tyle cienka żeby dało się potencjometr solidnie przykręcię. Swoję drogę deska wyględa nieęšłle
Jełli chodzi o te poziome paski to żeby osięgnęę coś takiego musisz mieę top z klonu falistego. Co do kosztów to niezbyt się orientuję, ale na forum był link do filmiku gdzie pokazywane było jak osięgnęę taki efekt.
ja myslalem ze wszystkie potencjometry sa takie same. Planowalem kupic oryginalne od SG. Duża będzie różnica ? Macie jakieł fotki gitar z mahoniu pomalowane tak jak na tym zdjęciu powyrzej. tzn słoje tak jakby na czarno a reszta na niebiesko ?
dzięki Derech przyda się jak będe wykałczał. A mocna trzeba wygładzię zanim sięzacznie malowaę? Czy jak za bardzo wygładze to słoję teżsie nie wygładzę i nie będę "trzymaę" bejcy ?
Zdarzyło wam się tak, że wkleiliłcie gryf a zapomnieliłcie zrobię otworów na kable ?
Potem naprawde fajna zabawa, żeby trafię jednym otworem w drugi. Mi się mineły o 1 mm i ten co wierciłem od góry wyszedł mi przed otworem na elektronike i musiałem go powiększyę trochę