Palisandrowe rozetki
Moderator: poco
- palisander
Palisandrowe rozetki
Z uwagi na to, że jestem raczej komputerowym osiołkiem ( wolę strugaę drewno...) porosiłem moję córkę aby w mojej prywatnej galerii zamiełciła dwie fotki ostatnio wykonanych rozetek.
Kieruję to głównie do Zenka bo podobno myłlał ostatnio na tym tematem i pewnie coś już wymyłlił. Mnie szkoda było leżęcego kawałka santosa w pracowni od roku więc wykorzystałem go i w chwili wolnej zrobiłem kilka rozet do klasyków które właśnie osadzam w płytach wierzchnich. Skromne fotki w mojej galerii. Pozdrawiam.
Kieruję to głównie do Zenka bo podobno myłlał ostatnio na tym tematem i pewnie coś już wymyłlił. Mnie szkoda było leżęcego kawałka santosa w pracowni od roku więc wykorzystałem go i w chwili wolnej zrobiłem kilka rozet do klasyków które właśnie osadzam w płytach wierzchnich. Skromne fotki w mojej galerii. Pozdrawiam.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
Rozety sa wspaniale....Naprawde. Oszczednosc srodkow i piekno drewna ... Moze to slyszy sie patetycznie ale naprawde mi sie podoba. Kiedys mialem fotografie gitary Weissbergera i tam byla rozeta z linii ciemnego forniru z wypelnieniem z bialego materialu , elegancja i prostota. To samo jest na Twoich zdjeciach. Rzecz jest oczywiscie zalezna od osobistych preferencji ale mi sie bardzo podoba...
- palisander
Dzięki... W chwili wolnej wstawię fotki płyty od strony wewnętrznej... Będzie widoczny jeden rodzaj obelkowanie konstrukcji jakie stosuje w klasykach. No i parę innych szczegółów...
Mam nadzieję, że Tobie idzie wspaniale budowa pierwszego klasyka... Pewnie trochę oprzyrzędowania musiałeł zbudowaę i powymyłlaę ( jak każdy kto to robi...) , aby montaż był dokładny i miał sens. Pozdrawiam.
Mam nadzieję, że Tobie idzie wspaniale budowa pierwszego klasyka... Pewnie trochę oprzyrzędowania musiałeł zbudowaę i powymyłlaę ( jak każdy kto to robi...) , aby montaż był dokładny i miał sens. Pozdrawiam.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
Nie chciałem zakładaę nowego tematu, bo w tym jest o rozetkach.
Znalazłem ciekawy film z powstawania rozetki i przy okazji dremelowy cyrkiel
Znalazłem ciekawy film z powstawania rozetki i przy okazji dremelowy cyrkiel

Re: Palisandrowe rozetki
Przepraszam za odkopywanie tematu, ale czy Twoja galeria palisander jeszcze istnieje?
Pozdrawiam
Patryk
Patryk
Re: Palisandrowe rozetki
Galerii w tej wersji forum już nie ma.