Witam,
dorwałem ostatnio gitarę akustycznę, niski model, nie wart całej pracy, którę w nię chcę włożyę ale takę mam zachciankę i nic na to nie poradzę : ) zastanawiam się jaki efekt będzie miało zastępienie oryginalnego mostka akustyka mostkiem od gitary elektrycznej. Miałby to byę mostek tune-o-matic SUNG IL BM022 (dechy lespaulo-podobne chyba takie maję). Taki był plan od poczętku, do tego dodaę piękny defilowski strunocięg ale naszła mnie myłl czy w takim przypadku w ogóle jakikolwiek dęšłwięk będzie się z takiej gitary wydobywał? Gitara dodatkowo będzie posiadała pick-upa.
Zmiana mostka
Moderator: poco
Czełę,
nie chcę Cię zniechęcaę i odwodzię od ciekawych pomysłów, ale tak sobie myłlę, że chyba na nieodpowiednie forum trafiłeł. To forum lutnicze i raczej interesuje nas jakołę i poważne podejłcie do kwestii budowy instrumentów. Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego w internecie, poszukaj.
pozdrawiam
Piotr
nie chcę Cię zniechęcaę i odwodzię od ciekawych pomysłów, ale tak sobie myłlę, że chyba na nieodpowiednie forum trafiłeł. To forum lutnicze i raczej interesuje nas jakołę i poważne podejłcie do kwestii budowy instrumentów. Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego w internecie, poszukaj.
pozdrawiam
Piotr
pozdrowienia
Piotr
Piotr