Spamboty !
Moderator: poco
-
Spamboty !
Panowie !
Na naszym forum od kilku dni panoszę się spamboty!
Problem trzeba rozwięzaę jak najszybciej,nie tak dawno byłem łwiatkiem upadku całkiem dużego forum które zostało zasypane spamem. Sędzę że problem trzeba zdusię w zarodku,zanim podzielimy los tamtego forum!
Pozdrawiam
Sebastian
Na naszym forum od kilku dni panoszę się spamboty!
Problem trzeba rozwięzaę jak najszybciej,nie tak dawno byłem łwiatkiem upadku całkiem dużego forum które zostało zasypane spamem. Sędzę że problem trzeba zdusię w zarodku,zanim podzielimy los tamtego forum!
Pozdrawiam
Sebastian
Dobrym rozwięzaniem problemu jest dodanie skryptu 'Potwierdzenie tekstowe', w praktyce wyględa to jak pięta pozycja od góry na tym przykładzie http://www.reconnet.pl/profile.php?mode ... a9224f1f15
Modyfikacja jest prosta do wykonania i co najważniejsze skuteczna w połęczeniu z pisaniem postów wyłęcznie przez zarejestrowanych użytkowników. Pytania i odpowiedzi można wpisywaę samodzielnie, i na prawdę zmusię kogoł do pomyłlenia nad odpowiedzię, odłwieżajęc powyższę stronę pytania się zmienię i jest tam kilka pokręconych przykładów
Z powodzeniem używam tej modyfikacji na dwóch forach i polecam.
Modyfikacja jest prosta do wykonania i co najważniejsze skuteczna w połęczeniu z pisaniem postów wyłęcznie przez zarejestrowanych użytkowników. Pytania i odpowiedzi można wpisywaę samodzielnie, i na prawdę zmusię kogoł do pomyłlenia nad odpowiedzię, odłwieżajęc powyższę stronę pytania się zmienię i jest tam kilka pokręconych przykładów

Z powodzeniem używam tej modyfikacji na dwóch forach i polecam.
Może jakbym rejestrował się co kilka dni to by mi utkwiło w pamięci 
Przychodzi mi do głowy jedna rzecz którę miałem u siebie po dodaniu jakiegoł działu - w ustawieniach było pisanie tematów tylko dla zarejestrowanych, ale zapomniałem ustawię pisanie odpowiedzi i tam zostało 'zezwolone dla gołci'. No i dziadostwo się tamtędy pchało, a ja miałem stresa że się włamuję do bazy danych itp.

Przychodzi mi do głowy jedna rzecz którę miałem u siebie po dodaniu jakiegoł działu - w ustawieniach było pisanie tematów tylko dla zarejestrowanych, ale zapomniałem ustawię pisanie odpowiedzi i tam zostało 'zezwolone dla gołci'. No i dziadostwo się tamtędy pchało, a ja miałem stresa że się włamuję do bazy danych itp.

Wiem wiem. To samo kiedyś miałem
Teraz pamietam. Sęk w tym,że w tym skrypcie phpbb jest uzytkownik Anonymous który jest wykorzystywany do .. (nie ważne) i booty potrafię z niego skorzystac w jakis sposób i napisac na forum. na szczęłcie to sporadyczne przypadki. Czekam na jakis spokojny wolny weekend to sie zajme migrację do nowego skryptu.

- Waldzither9
Re: Spamboty !
Spamboty spambotami ale najwierniejsi przeszukiwacze to Boty.
MfG
Andrzej
MfG
Andrzej
Pozdrawiam Andrzej