Zamierzam zbudowaę swoję pierwszę gitarę. Przygotowalem sobie plany posiłkujęc się planami gitar które wydrukowali mi w skali 1:1. Będzie to explorer z główkę 3+3, i wkręcanym gryfem.Zamówiłem sobie z grubsza przygotowane drewno na gryf w komplecie z prętem, i narżniętę podstrunnicę pod progi. Aktualnie czekam kilka dni ponieważ chcę zakupię frezarkę do dalszych prac. Póki co zgrubnie wycięłem kształt główki i kopyta, i chciałbym wzięę się za sklejenie podstrunnicy i gryfu. Powinienem wkleię pręt w kanał, czy pozostawię go luzem? Jak powinienem przygotowaę powierzchnie drewna do klejenia ze sobę podstrunnicy i gryfu? Jaki klej zastosowaę? Titebond?
http://zapodaj.net/0a8daccc1b116.jpg.html
Budowa mojej pierwszej gitary.
Moderator: poco
Re: Budowa mojej pierwszej gitary.
Widzę, że najlepiej, jak wszystko będzie gotowe na jutro.
Już kolega darek zwrócił Ci uwagę na braki w wiedzy podstawowej, więc wyhamuj.
Poczytaj stosowne trełci na forum, a znajdziesz konkretnę odpowiedęšłna wszystkie Twoje pytania.
Potem zrób plan działania, zgromadęšłmateriał, narzędzia i pomocnicze materiały, a dopiero potem działaj.
Połpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł - tak mówi przypowiełę, a zadawanie pytał, na które już udzielono wielokrotnie odpowiedzi będzie tylko wk... kolegów forumowiczów.
Powodzenia.
Pozdrawiam, Ryszard

Już kolega darek zwrócił Ci uwagę na braki w wiedzy podstawowej, więc wyhamuj.

Poczytaj stosowne trełci na forum, a znajdziesz konkretnę odpowiedęšłna wszystkie Twoje pytania.
Potem zrób plan działania, zgromadęšłmateriał, narzędzia i pomocnicze materiały, a dopiero potem działaj.
Połpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł - tak mówi przypowiełę, a zadawanie pytał, na które już udzielono wielokrotnie odpowiedzi będzie tylko wk... kolegów forumowiczów.
Powodzenia.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est