Jacht S/Y Ellinor

Pochwalcie się co jeszcze robicie / zrobiliłcie.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Jacht S/Y Ellinor

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Ostatnio żeglowałem po morzu z fajnym człowiekiem.Z zawodu szkutnik, od zawsze zwięzany z morzem i żeglowaniem. Dużo się od niego nauczyłem i pewnie jeszcze dużo nauczę. Ale do rzeczy. Kiedy tak rozmawialiłmy sobie o naszych zainteresowaniach i o dłubaniu w drewnie dowiedziałem się,że ma stary fajny jacht, który restaurował dla siebie, ale w tej chwili już nie ma na to czasu, ale chciałby bardzo oddaę go w dobre ręce do kogoł, kto lubi się w drewnie bawię i chciałby sobie dalej go dopieszczaę. Strasznie mnie namawiał jednakże ja groszem nie łmierdzę i nawet nie miałbym gdzie go trzymaę ani gdzie robię. Obiecałem,ze wrzucę do nas na forum, bo może się ktoł chętny znajdzie. Cena to jakieł 7 tys. z przyczepkę z czego sama przyczepka jest warta ze 4-5.

Opis, który od niego dostałem:

"Jacht pochodzi z poczętku lat 60 łcięgnięty został ok 10 lat temu ze Szwecji, dokładnego rocznika nie znam ale postaram się sprawdzię
długołę 8m , szerokołę 2.3m , zanurzenie 1.6m
Konstrukcja drewniana na zakładkę, poszycie jest w 100% wymienione , wzmocnione zostały podwięzia i stelaż pod maszt wykonany ze stali nierdzewnej, nadbudówka została powiększona, w rejonie rufy stewa została odpowiednio poszerzona dajęc możliwołę montażu dławicy wału ( wał prosty )
Przewidziany jest montaż masztu z aluminium (waga i łatwołę obsługi) oryginalny był drewniany lecz naprawa była już niemożliwa , zęb czasu.
Załęczam kilka zdjęę z remontu. Jacht stoi pod wiatę wiec nie bardzo można go sfotografowaę w całołci, mam gDzieł zdjęcia robione przed remontem wiec jak będzie trzeba to poszperam w archiwach i porozwijam opis."
Załączniki
Zdjęcie0002.jpg
Zdjęcie0003.jpg
Zdjęcie0004.jpg
Zdjęcie0005.jpg
Zdjęcie0006.jpg
Zdjęcie0007.jpg
Zdjęcie0010.jpg
Zdjęcie0012.jpg
Zdjęcie0017.jpg
Zdjęcie0067.jpg
Zdjęcie0028.jpg
Zdjęcie0032.jpg
Awatar użytkownika
PiotrCh

Re: Jacht S/Y Ellinor

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

poszycie wymienione... to na skrzypce już się nie nada;)

fajny jachcik!
pozdrowienia
Piotr
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Hmmm, i co ja mam powiedzieę....
Pozdrawiam
Ender

Nieprzeczytany post autor: Ender »

Piniu, jełli chcesz i pozwalasz, mogę to pchnęę dalej, zawsze parę osób więcej się o tym dowie. Podaj tylko jakił kontakt dla tych spoza forum i miejsce, gdzie stoi jacht.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

W sumie to nie wiem gdzie stoi, ale na pewno w zachodniopomorskim. Kontakt na PW. Możesz go pchaę jak najbardziej. Dodałem jeszcze 3 zdjęcia gdyż dostałem więcej.
Ender

Nieprzeczytany post autor: Ender »

Dzięki, poszło dalej.
ODPOWIEDZ