No witam

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

SignorHarry

No witam

Nieprzeczytany post autor: SignorHarry »

Witam wszystkich serdecznie!

Nie jestem pewny czy powinienem zakładaę tu konto, gdyż lutnikiem nie jestem. Aktualnie kołczę liceum i jestem w tzw. "kropce" - tj. nw co chcę dokładnie póęšłniej robię, lecz wiem jedno kocham muzykę i instrumenty + uwielbiam tworzyę/majsterkowaę.
Konto to utworzyłem tu ponieważ poszukuję kogoł w rodzaju mentora. Kogoł kto w pewnien sposób oceni czy nadaję się do takiej pracy i ewentualnie pozwoli mi się kształcię pod jego okiem.

Ps. Jełli ten wętek narusza zasady panujęce na forum to przepraszam za ich złamanie.
poco
Moderator

Re: No witam

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witaj i rozgołę się w naszej chacie. :-D
Zaczęłeł dobrze, trafiłeł na włałciwe forum, a jeżeli chodzi o prowadzęcych, to masz ich tylu, ilu forumowiczów.
Zatem zapraszam po pierwsze primo do lektury tematów w stosownym dziale, a potem do Dzieła.
Zacznij od lektury, bo nie będziemy bawię się w przedszkole, gdyż ten etap jest udokumentowany do bólu.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Jerzy S

Nieprzeczytany post autor: Jerzy S »

Witaj!
Dobrze trafiłeł i zaprzyjaęšłnij się z "szukajkę", większołę tego co potrzeba jest tu opisane :)
lutnik.pl

Nieprzeczytany post autor: lutnik.pl »

Witaj :)
Trening czyni mistrza.
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Witaj,
Na takie pytania - co robię i jak żyę - nie znajdziesz tu odpowiedzi:) Ale jak zaczniesz tworzyę instrument - to na pewno otrzymasz konstruktywnę krytykę i odpowiednię pomoc:)
pozdrowienia
Piotr
SignorHarry

PiotrCh - nie oczekuję od Was, że udzielicie mi odpowiedzi na takie pytania ;) Chciałbym wiedzieę czy z takiej pracy można "wyżyę". Co tworzenia instrumentów to póki co odczuwam swego rodzaju strach - boję się, że coś popsuję (pieszczotliwie sprawę nazywajęc). Chętnie poszedłbym do pracy w takim zakładzie - choęby za darmo, byle by po obcowaę z człowiekiem, który jest w 100% pewny w tym co robi.
Awatar użytkownika
Makowy

Nieprzeczytany post autor: Makowy »

Ktoł kiedyś powiedział, że będęc lutnikiem jest jeden sposób, aby zrobię małę fortunę.

Trzeba zaczęę z dużę fortunę ;)

Witaj!
SignorHarry

Makowy - coś tam chyba mam - tata był stolarzem, więc w warsztacie jest trochę maszyn. Jednakże nie chcę od niego pomocy z kilku powodów.
Czy jest na forum ktoł kto po przez budowę gitar zarabia - tj. czy tylko tym się zajmuje i czy może spokojnie z tego wyżyę?
Chciałbym z kimł o tym pogadaę na poważnie, a nie mam z kim w moim otoczeniu :(
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Na forum są zarejestrowane rozmowy n/t jak i co z produkcję gitar jako ęšłródło utrzymania.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
SignorHarry

Póki co znalazłem to -http://www.forumlutnicze.pl/viewtopic.p ... ania#p1577
Poszukam na forum jakiegoł lutnika z okolic Krakowa...jak tylko zdam maturę to liczę, że dostanę się na praktykę czy coś...do tego czasu postaram się dokształcię ;-)
ODPOWIEDZ