Godin ACS SA setup
Moderator: poco
Godin ACS SA setup
Witam
1. Proszę o informację jak najniżej udało Wam się obniżyę akcję strun w tym modelu?
1.1 Jakie struny najlepiej stosowaę normal czy hard tension?
2. Czy wiecie gdzie mogę kupię coś takiego : RMC OPT-01 subsonic filter?
pozdrawiam
1. Proszę o informację jak najniżej udało Wam się obniżyę akcję strun w tym modelu?
1.1 Jakie struny najlepiej stosowaę normal czy hard tension?
2. Czy wiecie gdzie mogę kupię coś takiego : RMC OPT-01 subsonic filter?
pozdrawiam
Re: Godin ACS SA setup
Ja się wypowiem tylko w kwestii 1,1: Poeksperymentuj ze strunami różnych marek i o różnych grubołciach i wybierz te, które będę Ci odpowiadały najbardziej bo np "ja" na akustyku dwunastostrunowym używam obecnie 13-56 (łwietnie brzmi, ale bolę paluchy :P) a na elektryku 10-46. W klasyku "normal" kwestia gustu 

Chodziło mi o to jakie struny nylonowe najlepiej stosowaę do piezo?
Toż też odpowiedziałem na to pytanie. Dobór strun jest sprawę indywidualnę wedle własnego gustu. Przetwornik piezo zbierze drgania z każdego rodzaju strun i nie ma jednoznacznej odpowiedzi "które lepsze" - oczywiłcie w granicach rozsądku. Kup sobie Savarezy normal i hard, Pirastro w podobnej konfiguracji i jeszcze jakieł z górnej półki i porównaj.
małe sprostowanie - pikap piezo nie zbira drgał strun tylko drgania elementu będęcego z piezoelektrykiem w kontakcie - najczęłciej strunnik lub płyta wierzchnia. Co do reszty - zgoda:) Nie ma lepsze gorsze tylko to co się komu bardziej podoba;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Taki skrót myłlowyPiotrCh pisze:małe sprostowanie - pikap piezo nie zbira drgał strun tylko drgania elementu będęcego z piezoelektrykiem w kontakcie - najczęłciej strunnik lub płyta wierzchnia. Co do reszty - zgoda:) Nie ma lepsze gorsze tylko to co się komu bardziej podoba;)