Przedstawiam finalny efekt moich starał z ostatnich tygodni
JAZZMASTER " BIAłY KOł"
Moderator: poco
No te łrubki się nie zgrały bo miało tych ramek nie byę, binding zaklejałem tałmę, oderwałem na mokrej farbie i zalałem lakieremMakowy pisze:Troszkę boli ramka pickupa częłciowo zasłaniajęca łrubkę pickguarda. Ale cała reszta cymesik.
Binding skrobałeł, czy maskowałeł? Nie czuę "uskoku" na krawędzi farby?
Gryf kupny - jeszcze nie dorosłem do robienia gryfu, kolor mógłby byę bardziej żółtyThekarasek pisze:Super wiosłoJełli mam się czepiaę to kolor gryfu wybitnie mi nie leży no i logo drogi kolego... ale za to lakier jest super i ogólnie wiosło sprawia wrażenie fajnego vintage. To co? Za dwa tygodnie następna?
Pozdrawiam
Gabriel
Wkleję filmik z dzisiejszego koncertumtness pisze:Cudełko. W zalewie stratów i lespaulów takie gitary mi się coraz bardziej podobaję. Super lakier - kto powiedział, że zawsze musi byę lustro?![]()
A oprócz tego widaę, że czasami warto zainwestowaę ~1K złociszy w markowy hardware...
Chyba wszyscy czekaję na dęšłwięki z ogrania, bo nie każdy będzie dzisiaj na koncercie.
Tempo było szybkie ponieważ od przyszłego tygodnia rozpoczynam dwie duże instalacje i musiałem się wyrobię - bo na razie Lutniczówki długo nie zobaczęshopiK pisze:Fajne, bo coś innego! Binding łwietny i Zazdroszczę tempaTrochę nie podoba mi się, krawędęšłkorpusu, której krzywizna nie pokrywa się z pickguardem (ten dolny róg przy przełęczniku). Jak zwykle brakuje mi jakiegokolwiek loga na główce (bo to takie niedokołczone Dzieło) i jakiejł pełniejszej fotorelacji - szkoda, że ten zwyczaj zanika na forum.
Gratuluję roboty!
Dziękuję, dziękuję dziękujęnatrix pisze:Patrzę na niektóre gitary zrobione przez forumowiczów i często pierwsza myłl, która mi w głowie łwita, to taka, że na nich strach graę:) Dzieła sztuki, które w muzeach można pokazywaę...
Piękny instrument... Czadzior!
Sponsorem jest moje konto firmowe które wyzerowałem i teraz muszę coś sprzedaę żeby oddaępopik10 pisze:Proszę o podanie namiarów na sponsora, tempo zawrotne.
Widzę kolega chce Mirkowi dorównaę
Pozdrawiam
dzięki - binding zaklejałem i lałem lakierMakowy pisze:Troszkę boli ramka pickupa częłciowo zasłaniajęca łrubkę pickguarda. Ale cała reszta cymesik.
Binding skrobałeł, czy maskowałeł? Nie czuę "uskoku" na krawędzi farby?
dziękuję !!jurbassteck pisze:Piękna praca, nic tylko pogratulowaę