Elektroakustyk
Moderator: poco
Re: Elektroakustyk
no to niefajnie, ale jak to mawiaję umarł król niech żyje król 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
-
ale spokojnie nie poddaję się jeszcze będę badał APG Pickups i Di Marzio
Co do sprzęgania: Gibson frezuje przecież korpus za mostkiem i nie ma problemów z nieodpowiednim rezonowaniem. Trochę dziwna sprawa i dobrze, że teraz jestem poinformowany o tego typu skutkach, ale jak wspominałem,ta gitara to projekt, który miałby właśnie odkryę jakieł braki i negatywy. Zawsze przy następnej gitarze tego typu mogę te rzeczy sprostowaę 
Zobaczymy co wyjdzie, na razie moja ulubiona częłę czyli profilowanie szyjki
Zeppelin: jak ostatnio dodałeł te fajne zdjętka z gitar a dokładniej mówięc o zaokręglonej stopie gryfu to powiedziałem sobie "a też sobie takie pierdykne" no i mam nadzieje że finalnie będzie bardzo wygodnie 
Ominęłem kwestię zwięzanę z główkę: mianowicie główka powstała na bazie szablonu od główki prs'a, ja dodałem od siebie dłuższe zakołczenie, przebieg strun będzie prawie równoległy, otwory na klucze będę wiercone dokładnie w tych samych miejscach. Ale i tak dziękuję wszystkim za wskazówki

Zobaczymy co wyjdzie, na razie moja ulubiona częłę czyli profilowanie szyjki

Ominęłem kwestię zwięzanę z główkę: mianowicie główka powstała na bazie szablonu od główki prs'a, ja dodałem od siebie dłuższe zakołczenie, przebieg strun będzie prawie równoległy, otwory na klucze będę wiercone dokładnie w tych samych miejscach. Ale i tak dziękuję wszystkim za wskazówki

Ja się nie chcę mędrowaę, bo się nie znam, ale wydaje mi się,że te komory powinny byę połęczone. Może to rozwięzałoby problem sprzęgania.

-
[Zeppelin: jak ostatnio dodałeł te fajne zdjętka z gitar a dokładniej mówięc o zaokręglonej stopie gryfu to powiedziałem sobie "a też sobie takie pierdykne" no i mam nadzieje że finalnie będzie bardzo wygodnie 
Naprawdę wielki komfort,(telesław),â?ł. chociaż ten rożek zcięty to już coś (jazzmaster) - trzeba uważaę na łruby, żeby w podstrunnicę się nie wpâ?ł.ę

Naprawdę wielki komfort,(telesław),â?ł. chociaż ten rożek zcięty to już coś (jazzmaster) - trzeba uważaę na łruby, żeby w podstrunnicę się nie wpâ?ł.ę