łwierk, klon, heban.
Pickup Kent Armstrong, elektronika pod choręgiewkę.
Dużo zdjęę nie mam, szczerze nawet nie chciało mi się robię.
Dopiero się rozgrywa, i jak za jakieł 2-3 miesięce wróci do korekty zobaczymy co jest warta. Ale rokuje dobrze
Sę niedoskonałołci, mam tego łwiadomołę, ale każda kolejna mam nadzieję lepsza...
Cała gitara jest łliczna, kawał dobrej roboty Ale chyba najbardziej mi przypadł do gusty strunocięg i te "Esy"... No wizualnie wymiata
Pozdrawiam i czekam na więcej takich rarytasów
Witam.
Zasłużyłeł - zasłużyłeł
Widaę że zrobiona ok.
tylko pogratulowaę konsekwencji.
Tak to powoli wykształcisz własny - że tak powiem - styl.
Mało komu chce się robię profilowane gitary - deska najprołciej wychodzi.
Pozdrawiam.
Słuszna uwaga o własnym stylu Podziwiam robotę. Jakoł tylko nie podoba mi się szczelina między gryfem a topem. Pewnie tak ma byę, ale albo większa, albo wcale (tak wizualnie).
A jakby była coś jak na zdjęciu poniżej to bym nawet kupił
shopiK - szczelina byę musi bo to konstrukcja niezwięzana z płytę wierzchnię.
Do tej częłci gryfu mocowana jest głównie choręgiewka na której mocowany jest i pickup i reszta elektroniki, zatem musi byę trochę "mięsa", i nie można tego zrobię filigranowego chyba, że będziesz mocował pickup do pudła.
Plan na kolejna gitarę to orzech amerykałski ze łwierkiem. Ale jak chcesz to mogę Ci takę zrobię jak pokolorowałeł
Choę mnie osobiłcie się nie podoba, taka brudna się wydaje.
Pozdrawiam
shopiK pisze:A jakby była coś jak na zdjęciu poniżej to bym nawet kupił
No, trzeba korzystaę póki Piotr podchodzi do sprawy rozwojowo i na zasadzie nauki i zdobywania dołwiadczeł... bo póęšłniej ceny mogę trochę wzrosnęę... Jestem właścicielem tej łlicznotki i kopię się w tyłek ze szczęłcia, że tak się udało.. Rzeęšłbiony archtop w dodatku z litego drewna.. I pod wymiar i życzenie. I z wielkę pomocę i podpowiedziami od twórcy.. Mega.
Gitarka się rozgrywa i układa. Pięknie się otwiera akustycznie.. I tak gram sobie najczęłciej.. ale podłęczona do piecyka jest jazzzzzy
Piękna Piotr .Ale mimo to się czepnę czemu taka surowizna (kolortstyczna) i te czarne z tyłu główki ? Ciekawym brzmienia bo też mam zamówione picki od bartoliniego do arch topów .Nie wiem jaki miałeł zamysł wykołczeniowy bo technicznie jest super jak z fotek ale jak był jakił kolorek delikatny dał to miło by było ( oczywiłcie moim zdaniem ) Powiedz mi proszę jak z wysokołcię strun i jakie progi ?
pozdrawiam Ciebie
wojtek
Kolorystycznie to zawsze kwestia gustu. mih tak chciał to tak ma. Na poczętku też wydawała mi się dziwna bez koloru, ale patrzęc na nię coraz bardziej taki jasny układ mi się podoba.
Akcja ustawiona jest póki co troszkę wyżej do rozegrania, dostanę ję jeszcze na setup i poprawię. Progi z gp sintoms.
Tył główki jest czarny żeby wzmocnię główkę. Bo gryf był wycinany w profilu bocznym z jednego kawałka. Słowem, stopa gryfu nie była klejona z kawałków tylko wycinana z monolitu.
Pozdrawiam