Witam

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

kuba__423

Witam

Nieprzeczytany post autor: kuba__423 »

Czełę. Jestem kuba i chcialbym zrobic swoja wlasna gitare elektryczna. Mam do tego warunki lecz nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat. Czy ktosby mogl mi dac jakies wskazowki odnosnie calej budowy. Na co wzracac uwage. Jaka dlugosc gryfu, odstepy miedzy progami, rozstawienie mosta pickupow. Chcialbym tez dowiedziec sie jak dokladnie to wyglada z tym pretem do regulacji gryfu. Bardzo prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
PiotrCh

Re: Witam

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Czełę Kuba:)

Dobrze trafiłeł bo tu na forum znajdziesz wszystkie odpowiedzi, których właśnie szukasz. Jest takie okienko "Szukaj..." i tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania - na poczętek. Detale wychodzę w praniu;)
pozdrowienia
Piotr
kuba__423

Nieprzeczytany post autor: kuba__423 »

Witaj Piotr, powiem Ci ze przesledzilem forum i te odpowiedzi niektorych osob mnie nie satysfakcjonuja. Potrzebuje konkretow, mentora, nauczyciela ktory wytlumacz mi wszystko od podstaw co do budowy gitar. Jakies rysunki. Ciezko sobie to wyobrazic jesli nie mialem z tym stycznosci a bardzo mnie to intetesuje.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witaj kuba-423.
Z Twojego przywitania i od razu koncertu życzeł wynika, że niezbyt uważnie czytasz to, co jest zapisane na forum. Możesz mi wierzyę, że jest wszystko niezbędne do samodzielnej budowy gitary, nawet bez naszego udziału. Potrzeba jednak zaangażowania i rzeczywistych chęci budowniczego, a nie deklaracji.
Zatem, do lektury zapraszam, a jak będziesz miał wszystko poukładane i występię problemy, to wtedy pisz w stosownym dziale, a odpowiedęšłotrzymasz.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Rozumiem, jełli mogę doradzię to zdecyduj się na konkretnę konstrukcję gitary, może nawet na konkretny model/kopię... wtedy łatwiej będzie konkretnym użytkownikom doradzię. Nikt z nas nie potrafi zrobię wszystkich gitar łwiata, każdy w czymł tam gustuje i się trenuje. Na forum są plany, dyskusje o materiałach, o osprzęcie, o technice lakierowania. Zacznij i potoczy się samo;)
pozdrowienia
Piotr
jacek owsianowski

Nieprzeczytany post autor: jacek owsianowski »

Czegoł nie wiem ,nie spisą noc ,na drugi Dzieł wszystko wychodzi. Zacznij od tanich materiałów ,podpatruj , rysuj , nie szukaj drogich narzędzi.Jak nie zepsujesz to się nie nauczysz .Pozdrawiam Jacol.
ODPOWIEDZ