łwierk Istebiałski

Tu rozmawiamy na tematy drewniane

Moderator: poco

Awatar użytkownika
palisander

łwierk Istebiałski

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Witam serdecznie wszystkich ,,strugaczy" i pasjonatów tego pięknego i niestety coraz częłciej wypieranego przez produkty masowe rzemiosła. Cieszę się, że takie forum postało i od paru miesięcy bacznie łledzę w trochę niemy sposób co się dzieje i jestem mile zaskoczony. To dzięki takim jak Wy Panowie ( czy raczej jak MY... piszęc nieskromnie) wraca w wielkiej chwale łwiadomołę , że rękoDzieła i wkładania w wykonywany instrument kawałka samego siebie i własnej duszy nie zastępię żadne masówki. Sorry za dołę długie przywitanie i to w dziale , który temu nie służy, ale już przechodzę do rzeczy. Otóż mam pytanie do Was wszystkich czy ktoł może ma jakił dostęp do cennego materiału razonansowego jakim jest łwierk z okolic Istebnej...? Może byę to 1 metrowy bal, ewentualnie połupany już na ęwiartki. Może ktoł ma tam jakiegoł znajomego, który to znajomy też ma jakiegoł znajomego w tartaku lub zaprzyjaęšłnionego lełnika z tamtych okolic? Tak tylko pytam.... :oops:
podstawa to dokładność
Awatar użytkownika
palisander

Ok Panowie sprawa już nie aktualna więc odwołuję prołbę. Dotarłem do ęšłródła tej ,,smreczyny" i niebawem znowu zgrabne ęwiartki będę sobie ,,dojrzewaę " i czekaę no swoje nowe brzmieniowe życie... Pozdrawiam wszystkich.
podstawa to dokładność
wilk

Nieprzeczytany post autor: wilk »

Witam
Nie chcę zakładaę nowego tematu wiec jak kolega napisał może ktoł wie gdzie kupię łwierk z okolic Iistebnej ?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
palisander

Zadzwoł kolego pod ten oto nr. 513 865 078 . To właśnie miejsce gdzie można dostaę łwierk istebiałski. Alternatywę jest firma DREWBAS Bożena Pater. W necie znajdziesz ofertę i cennik. Maję duży wybór drewna łwierkowego i jawor górski.
podstawa to dokładność
ODPOWIEDZ