Kilka moich ostatnich robótek
Moderator: Jan
Kilka moich ostatnich robótek
Tak tylko do pokazania ,że nie łpie 

Re: Kilka moich ostatnich robótek
Nooo Wojtek nie próżnuje:)
Ja to chętnie bym dowiedział się czegoś więcej o archtopie:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
No Piotr nazbierało się zaległołci od tego mojego wypadku ,teraz jeszcze do wykołczenia ESP Mawerick ,Music Man Axis,ukulelki czekaję na lakier no i dostałem do reanimacji skrzypki jakał chyba czeska manufaktura Antonius Stradivarius w dobrym stanie tyle że porozklejane .PiotrCh pisze:Nooo Wojtek nie próżnuje:)
A ten arch top to ten co kiedyś był na forum tyle że przeszedł sporo modernizacji zmieniłem podstrunnicę na hebanowę progi niskie gibsonowskie picek to Bartolini 5JNB ,no i lakier nitro a barwiona farbkę do włosów

Pozdrawiam Cię Piotr
ww
Cieszę się, że ręce już w formie - a na ukulelki czekam:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
A łpisz kiedy? 

Wygrzebałem się trochę z warsztatu
Przepraszam za bałagan ze zdięciami ale miałem problem z dodaniem .
pozdrawiam
wojtek
Przepraszam za bałagan ze zdięciami ale miałem problem z dodaniem .
pozdrawiam
wojtek
Widzę jesteł wierny łwierkowym gryfom 

Ano Piotr jest coś fajnego w nich ,są bardzo stabilne i lekkiepopik10 pisze:Widzę jesteł wierny łwierkowym gryfom
No w kołcu widzimy te ukulelki:) Ciemna i jasna - obie piękne! A która lepiej brzmi?
Czy lakier na skrzypcach to lakier spirytusowy czy czysta politura czy może olejny? Kawał dobrej roboty z tymi skrzypcami, znowu żyję:)
Czy lakier na skrzypcach to lakier spirytusowy czy czysta politura czy może olejny? Kawał dobrej roboty z tymi skrzypcami, znowu żyję:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Troche kształt w nich przekombinowałem i też mnie ciekawiło dla tego na jednym szablonie ,żebrowanie w ziricotte było typu A ,a w jasnych nie pamietam poprawnej nazwy coś na kształt literki V i od tyłu dwie jak by gałęzki .Mnie osobiłcie się brzmienie jasnych podoba są głołniejsze i barwa cieplejsza .Skrzypki politurowałem rubinem .No i najważniejsze że dzwięk jest dobry ,choę wczełniej ich nie słyszałem .PiotrCh pisze:No w kołcu widzimy te ukulelki:) Ciemna i jasna - obie piękne! A która lepiej brzmi?
Powiem Ci pokazał był jak te gryfy robisz. Bo temat ciekawy i ludzie pewnie byli by zainteresowani 

A pod rubinowy szelak dałeł bejcę na drewno czy barwiłeł politurę? ładny bręz wyszedł.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Jasnepopik10 pisze:Powiem Ci pokazał był jak te gryfy robisz. Bo temat ciekawy i ludzie pewnie byli by zainteresowani

A tu basik który robiłem ze 25 lat temu zdięcie dostałem od zaprzyjaęšłnionego klienta-kolegi
Ostatnio zmieniony 2016-10-25, 21:08 przez wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr tu jest tylko politura ,wierzch jest ciemniejszy ,a boczki i plecy są nieco jałniejsze .To była gotowa politura prawde mówięc sam jestem deko zdziwiony bo rubin który sam robię z płatków ma deko inny odcieł .PiotrCh pisze:A pod rubinowy szelak dałeł bejcę na drewno czy barwiłeł politurę? ładny bręz wyszedł.