Defil jazz montałź prętu w gryfir.
Moderator: Jan
Defil jazz montaż prętu w gryfir.
Dzisiaj wmontowałem do gryfu mojego defila jazz pręt napinajęcy. Zdemontowałem gryf. Odkleiłem podstrunicę. Wyżłobiłem rowek o głębokołci 10 mm i szerokołci 7 mm. Włożyłem kupiony gotowy pręt o długołci 460 mm i przykleiłem podstrunicę. Czekam na wyschnięcie i zobaczę jaki będzie rezultat. Gryf był wygięty co skutkowało wysokę pracę strun. Chcę je obniżyę. Mam jeszcze sprawnę w bardzo dobrym stanie Sambę. Do grania na coDzieł mam stratocatera Fendera.
Re: Defil jazz montaż prętu w gryfir.
Masz jeszcze jednę rzecz. Brak kultury.
Wyjałnienia w regulaminie.
Wyjałnienia w regulaminie.
Nie wiem o co chodzi z tym brakiem kultury.
przepraszam jełli czegoś nie dopełniłem.
Opisałem trudnę operację chcęc tym sposobem pomóc innym ratujęcym stare polskie instrumenty. Chciałem dobrze wyszło inaczej. W swoim długim życiu starałem się zawsze trzymaę kanonów kultury.Jest mi przykro bo nie spodziewałem się takiego przyjęcia. Pozdrawiam.
przepraszam jełli czegoś nie dopełniłem.
Opisałem trudnę operację chcęc tym sposobem pomóc innym ratujęcym stare polskie instrumenty. Chciałem dobrze wyszło inaczej. W swoim długim życiu starałem się zawsze trzymaę kanonów kultury.Jest mi przykro bo nie spodziewałem się takiego przyjęcia. Pozdrawiam.
Większołę osób obecnych na tym forum jest w stanie wymienię będęšłzałożyę pręt w instrumencie niewyposażonym w takowy. To nie był opis trudnej operacji, to było zwyczajne pochwalenie się efektami pracy - zresztę zamontowanie pręta to dopiero szczyt góry lodowej
Twój brak kultury polega na tym, że nie przedstawiłeł się, nic nie powiedziałeł o sobie - a wypadałoby.
Pozdrawiam,
Piotr

Pozdrawiam,
Piotr
Trochę zrozumienia dla ludzi, którzy nie bywaję na forach. Brak przedstawienia się nie jest oznakę braku kultury. To, że ktoł się przedstawi nie jest równoznaczne z poziomem jego kultury.
Jest takie powiedzenie, co kraj, to obyczaj. A, jak widzisz, każdy z nowo przybyłych się przede wszystkim WITA (nie padło żadne słowo powitania w twoim połcie), najczęłciej również coś mówi o sobie, choę to już nie jest obowięzkowe. Nazwa działu zobowięzuje. Nie jestem czepialski, ale przecież dział się nawet nazywa "Tu się witamy", więc chyba nie jest to takie trudne do zrozumienia?
Dobrze. Mieszkam w Szczecinku. Zawodowo zajmuję się prowadzeniem radiowego centrum nadawczego. Mam 65 lat. Pogrywam na gitarze. Doprowadziłem do dobrego stanu dwie stare gitary Defila Sambę i Jazz. Uprawiam narciarstwo wodne i zimowe. Tyle o mnie. Nic nadzwyczajnego jak wielu innych. Witam Wszystkich i pozdrawiam.
I ja również witam, przepraszam również za złołliwołę w swoich postach - nie taka była oczywiłcie ich intencja, ale tak można było je odczytaę 

Mo to się popisałem
Barakiem kultury
Przeczytałem trełę a nie spojrzałem na lokalizację.
Twój pierwszy post powinien byę powitaniem i na tym koniec.
A włałciwy temat zakładamy w stosownych wętkach
Sorki za posądzenia.
I witaj.
Chwal się tym co zrobiłeł bo o to chodzi na forum, ale w stosownym miejscu. Najlepiej gdybył pokazał cały proces krok po kroku i opisał narzędzia jakich użyłeł. Takie coś ułatwi pras innym.

Barakiem kultury

Przeczytałem trełę a nie spojrzałem na lokalizację.
Twój pierwszy post powinien byę powitaniem i na tym koniec.
A włałciwy temat zakładamy w stosownych wętkach
Sorki za posądzenia.
I witaj.
Chwal się tym co zrobiłeł bo o to chodzi na forum, ale w stosownym miejscu. Najlepiej gdybył pokazał cały proces krok po kroku i opisał narzędzia jakich użyłeł. Takie coś ułatwi pras innym.
Przepraszam ale nie mam tak dużo czasu. Zasygnalizowałem tylko temat. Jak ktoł będzie zainteresowany to chętnie mu odpowiem. Pozdrawiam.