popik10 pisze:Ha bardzo ładnie wyszła
I Twój tradycyjny już gryf
Jak wykałczasz?
No gryf to już całkiem w łwierku łęcznie z główkę i piętkę połęczenia dokładnie jak w moich ulubionych .Wykończenie mam w planie bezbarwne nitro ,może wierzch w jasnej politurze ale jeszcze nie wiem poczekam jak mnie najdzie ,bo teraz lutnia na warsztacie .
Na prawdę kawał dobrej lutniczej roboty - tak trzymaj Wojtek!
Bardzo ciekawy jestem jak to gra, ale sądzęc po konstrukcji, wykołczeniu i po pikapie (B) - musi byę nieprzeciętnie.
Takie gitary maję bardzo różne wysokołci sklepieł płyt wierzchnich i tylnych. Co innego z seryjnymi modelami, gdzie sklejka jest doginana na jakimł kopycie. Oględajęc gitary typu archtop - to jest na prawdę różnie. Też jestem ciekaw ile u Ciebie wyszło na łwierku i na plecach.
no może jak kto lubi tyle że trzeba wiedzieę co się lubi .Wysoka i gruba płyta
będzie cicha i mocno wiolinowa ,niska i cienka za bardzo basowa ,jeszcze dużo zależy od żebrowania rodzaju drewna itp .W tej jak dobrze pamiętam krawędzie były ok 3 mm potem pocienienie o milimetr względem wierzchu i do łrodka na 5 mm.Całołę od łrodka była albo 12 albo 15 mm + 5 w najgrubszym .Na dwóch żebrach od bloku łwierkowego poszerzajęc żeby szły pod oparciem mostka nie idę do kołca tylko do zakołczenia wybrania .Gra ładnie jest bardzo głołna efy powiększyłem o 1mm na stronę ,ma sporo basu i selektywne wysokie dzwięki .porównywałem na głołnołę z dużym akustykiem jest dużo głołniejsza .
ww
Dobra... Teraz będęšłłaskaw daę mi namiar na priv skęd masz kliny na top
Bo ja właśnie zepsułem jeden a w dwóch wyszły sąki
Wkurzyłem się i robię formę do laminatu. Ale łwierkowi nie odpuszczę.
Druga rzecz, nagraj go proszę przed i po wykołczeniu. Tak dla testów
popik10 pisze:Dobra... Teraz będęšłłaskaw daę mi namiar na priv skęd masz kliny na top
Bo ja właśnie zepsułem jeden a w dwóch wyszły sąki
Wkurzyłem się i robię formę do laminatu. Ale łwierkowi nie odpuszczę.
Druga rzecz, nagraj go proszę przed i po wykołczeniu. Tak dla testów
ęšłĽyłka taka celowo bo to trening do zupełnie innych instrumentów czerwona była by fajna z rubina ponad tysięc kawałeczków przylepałem i nerwowo wytrzymałem che che .Będę próbki .
Mordorus pisze:Możesz wrzucię jakęł fotkę jak to jest żebrowane?? Chyba mi się bardzo przyda o ile mogę cię prosię
Z podziwu wyjłę nie mogę
Kurde nie mam już jej ,ale to było typowe żebrowanie dwa wzdłużne tak mniej więcej od szerokołci gryfu przez szerokołę mostka takie mocno profilowane pod kształt płyty i kołczyły sie jak na brzegach płyta dochodziła do płaskiego ,ale wytłumaczyłem .Bo zdięę nie mam niestety zrobiłem kilka ale już całołci .
pozdrawiam
ww
Mordorus pisze:Wiem o co chodzi widziałem na necie, a tylna płyta miała jakieł beleczki??
W dolnej się daje ja w tej nie dałem nic tylko sama płyta wg mnie zyskała na dynamice a jak się ję przytuliło to i tak nic się złego nie działo ( płyta klonowa była )
w