Dzieł dobry

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

geoart

Dzieł dobry

Nieprzeczytany post autor: geoart »

Witam. Na forum jestem nowy - wiadomo. Nie wyczytałem nigdzie w necie. Przekopałem wszystko a mam problem. Odważam się zapytaę fachowców aby nie daę się nabię w butelkę sprzedawcom. Chodzi o to że chcę nagłołnię córce gitarę klasycznę - Martinez MCG 120C. Córka aktualnie po ukołczeniu szkoły muzycznej I stopnia grywa w Pałacu Młodzieży. Przeważnie jest to zespół (kwintet) oraz duet. Gra także solo. Chciałbym by dziecko się radowało z muzyki. Zdecydowałem się (za namowę sprzedawców) na elektronikę LR Baggs. Polecono mi Stagepro Antherm lub Lyric. Tego drugiego się boję. Dziecku zależy na equalizerze. Sama elektronika na forach piszę, że jest łwietna. Problem z tym że dedykowana do gitary akustycznej a sprzedawca mówi że to nie kłopot. Jakie jest zadanie fachowców.
Awatar użytkownika
Fryta

Re: Dzieł dobry

Nieprzeczytany post autor: Fryta »

Nie wiem czy na dobre forum trafiłes kolego :-))
I czy dobry dzial :-)))

Wysłane z iPhone za pomocę Tapatalk
---------
łatwiej kijek pocienkowaę, niż go póĹşniej pogrubasię ];)
Awatar użytkownika
Jacek A. R.

Nieprzeczytany post autor: Jacek A. R. »

- cóż, gitara ma dawaę dobrę radołę i wszystko co daje dobrę radołęĂ jst OK. Wszelako istnieje poględ, iż elektryfikacja gitary klasycznej stoi w sprzecznołci z ideę tego instrumentu. Wspmniany model Martineza acz zbudowany w Chinach jest bardzo przyzwoitę gitarę klasycznę klasy uczniowskiej, tu - o topie z cedru jełli prawidłowo czytam opis; przy powstaniu marki Martinez dobrze się zasłużył i bodaj ma nadal (dobry) wpływ na te instrumenty wybitny lutnik z USA - p. Kenneth "Kenny" R. Hill.
- im więcej wolno -
- tym mniej wypada.
Awatar użytkownika
tomasszz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomasszz »

Z mojego niewielkiego doswiadczenia wiem że klasyka najlepiej nagłałniaę dobrym mikrofonem. Przystawki chyba za bardzo zmieniaję brzmienie.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Jacek A. R.

Nieprzeczytany post autor: Jacek A. R. »

Tak jest, jak podaje Przedmówca; popatrzmy na liczne nagrania filmowe czy video z koncertów, recitali, także przeględów szkolnych, etc.
- im więcej wolno -
- tym mniej wypada.
ODPOWIEDZ