Stan instrumentu, jak na zdjęciach.
 Stan instrumentu, jak na zdjęciach.
Uploaded with ImageShack.us

Po rozkręceniu i oczyszczeniu metalowych częłci, nabiciu progów i dosztukowaniu podstrunników okazało się że nie jest z Nię tak ęšłle jak mi się na poczętku wydawało. Najpoważniejsze usterki to dwie szczeliny w pudle i odklejona w jednym miejscu pokrywa, która daje się jednakże docisnęę. W zwięzku z tym mam ogromnę prołbę do Was - Szpeców od chordofonów szarpanych i innych takich.
Doradęšłcie Kochani, co mam z tym fantem robię dalej (i jakie struny do tego założyę?
 ) Zalepiaę te szpary w pudle jakimł woskiem? A może zostawię tak jak jest? (Miałem już w ręku gitarowe pudła które pomimo takich "usterek" (albo może dzięki nim
 ) Zalepiaę te szpary w pudle jakimł woskiem? A może zostawię tak jak jest? (Miałem już w ręku gitarowe pudła które pomimo takich "usterek" (albo może dzięki nim  ) miały kapitalny dęšłwięk.)
 ) miały kapitalny dęšłwięk.)Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Pzdr.
Post Scriptum
Kojarzy ktoł z Was firmę Headun (???) Takę sygnaturę (o ile zdołałem prawidłowo odcyfrowaę) opatrzony jest instrument. Najpewniej jest niemiecki lub austriacki bo instrument ma również sygnaturę "ges gesh" ("gesetzlich geschutzt")

Wiem pisze obojętnie ale tak nie o instrument trzeba dbaę a nie traktowaę go jak łmiecia. ale gdy będziesz może go restaurował  i popełnisz błędy typu: pęknie płyta, rozwarstwi sie pudło zawsze masz wzornik i możesz wrócię do punktu wyjłcia:)
 Wiem pisze obojętnie ale tak nie o instrument trzeba dbaę a nie traktowaę go jak łmiecia. ale gdy będziesz może go restaurował  i popełnisz błędy typu: pęknie płyta, rozwarstwi sie pudło zawsze masz wzornik i możesz wrócię do punktu wyjłcia:)