K-man pisze: Aż dziwne że nikt tu nie zwrócił na to uwagi....
Przecie napisał em że ma tendencje do kręcenia
Aaaa sorry faktycznie ale nie napisałeł że się nie nadaje, a nie nadaje się zdecydowanie.....
Jeszcze jedno. Kolego Baniaku buk nie tylko się nie nadaje ale jeszcze jest toksyczny (pył przy obróbce)
To jakie drewno mi polecicie, rozgladam sie nad jesionem. Czy to dobry wybor ? J czy nada sie do gitary z tyloma dziorami bo przecierz bedzie znosil duzo wieksze naprezenia niz nprmalnie
Hmm, jełli już bym robił z dziurami, ( nie robiłbym ale załóżmy to tylko w tylnej częłci. Myłlę że wizualnie byłoby wystarczajęco, bo jak tak patrzę na Twój projekt to uderzenie w dolny przedni róg urwie go jak nic. A drewno? Może olcha z klonowę nakładkę? Brzmienie jałniejsze i mocniejsza konstrukcja
Nie słyszałem o łęczeniu jesionu z olchę - albo rybki, albo akwarium
Olcha+klon i gryf klon. Tak jest najbardziej klasycznie, Jesion czy orzech obędzie się bez nakładki. Generalnie poczytaj sobie o gatunkach co do czego pasuje, a potem dobierz to co będzie dostępne w najlepszym stanie i za rozsądne pieniędze
A tak na marginesie. Kupiłem tarcicę sapellę - czyli afrykałski mahoł. Decha 350x25x52 I z tego będzie na całołę z gryfem i jeszcze zostanie