Witam wszystkich. Nie wiem czy to dobre miejsce ale zaryzykuję i zapytam.. Posiadam gitarę elektrycznę i od jakiegoł czasu najciełsza struna E wpada w jakieł wibracje- prawie na każdym progu. Wczełniej tego nie było i nie wiem o co chodzi.. Przy dzwięku przesterowanym jest to poprostu nie do wytrzymania ( tylko ta struna). Patrzyłem na menzurę i jest dobrze ustawiona- takie samo odchylenie wsklaęšłnika na 0 progu jak i na 12. Acha- nie jest to żadne obijanie się o progi tylko tworzy się jakił dziwny dysonans. Może ktoł wie jak temu zaradzię? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
myłle że to nie siodełko ponieważ po 1 jest to blokada strun a po 2 te drgania są na wszystkich progach.. im wyżej tym bardziej słyszalne.. zostaje mostek tylko, ale wszystko z nim wydaje się ok. A może to coś z elektrykę?? z przetwornikiem?? są tam 2 H ale tak samo jest na jednym i drugim.. nie wiem- głupi już jestem.. to tylko ta struna- reszta ok.
tak- tłumiłem za siodełkiem.. podniosłem ję nawet na mostku myłlac że może za nisko jest- nic to nie dało. mikrostrojnik też wkręcałem do kołca i wykręcałem- nic. Najgorzej jest między 7 a 15 progiem.
przetworniki są dobrze zamocowane- to nie one. Na sucho brzdękam i wydaje mi się ze nie czysto- że jednak drga.. - ale to już może mi się tylko wydawaę.
Masz blokadę? Floyd? Jełli tak to sprawdęšłczy łruby (nie mam pojęcia jak to się nazywa fachowo) są dokręcone. Kumpel ma starego Mayoneza i właśnie kiedy tak się mu dzieje to pewniak że zaraz wypadnie mu łruba od D4.
czy po wykonaniu uderzenia w strunę drganie słychaę i się wycisza czy porostu wzrasta jej częstotliwołę? jełli tak to znaczy ze przystawka jest nie wyekranowana i następuję drgania . spr delikatnie wyregulowaę wysokołę na mostku.
Przepraszam wszystkich że tak długo nie odpowiadałem.. ale dopiero teraz zrobiłem podstawowę czynnołę- wymieniłem struny!! I wiece co?? Pomogło:))) Dziękuje wszystkim za pomoc i troche głupio mi- ale dopiero teraz kupiłem komp strun ( tamta E musiała mieę jakęł wade fabrycznę bo naprawde była w miarę łwieża ) Mam jeszcze jeden problem , ale już nie bede Wam głowy zawracał- bo nie wiem czy to wina gitary czy multiefektu (strasznie przesterowany dzwięk) ..Dzieki jeszcze raz:))-ważne ze już nie wibruje:))))