I takiej odpowiedzi potrzebowałem, dziękuję.popik10 pisze:Oczywiłcie pojęcie "łwietnołci" jest mocno względne.
Jest to łwietna gitara ogniskowa wykonana z laminatu - i tyle.
Dobry produkt za adekwatne pieniędze.
To uszkodzenie moim zdaniem kwalifikuje się do wymiany instrumentu. A to z racji na fakt, iż płyta jest laminowana i nawet w gorszych warunkach niż mieszkanie i pudełko zdecydowanie powinna sobie poradzię. To lite drewno jest himeryczne a nie sklejka.
To taka subiektywna ocena. A piszę to, ponieważ mam dokładnie ten model od około 15 lat. I jestem jak za te pieniędze kontent. Do brzdękania bez rozczarował idealna.
Yamaha F310 skrzywiona płyta wierzchna
Moderator: poco
Re: Yamaha F310 skrzywiona płyta wierzchna
Za popikiem10 - do reklamacji, nie ruszaę, nie grzebaę. Ma wadę konstrukcyjnę i kropka.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Przyjęli w sklepie bez żadnego problemu, stwierdzili że do wymiany na nowę, odsylaję do producenta. Bandaż też ich zdziwił.
Bandaż to akurat norma dla wzmocnienia węzła w tej półce cenowej. Spotyka się również tego typu wzmocnienia pod wklejanę rozetę. O ile jest wklejana a nie naklejana, jak w tym wypadku.
Mój przypadek nie jest pierwszy http://www.harmonycentral.com/forum/for ... 2/1313030-
Minęł prawie miesięc od reklamacji, trochę im się przecięgło, w kołcu powiedziałem im coś od siebie co myłlę o ich miesięcznej reklamacji i dniami roboczymi anie kalendarzowymi i zaproponowali mi wymianę. Skłonili mnie na Cort Earth Grand OP. Ograłem Lag-i czy F310 i ten Cort wydał mi się faktyczne najmilszy dla ucha i w ogóle. Dopłaciłem stówkę z hakiem. Mam nadzieje że będzie mi służył. Myłlę teraz by coś w nim dopracowaę tzn zaczęłbym od mostka i regulacji gryfu. Jak jeden pan lutnik powiedział każda gitara wymaga dopracowania. coś mi doradzicie?
E, no, ty to kolego chyba gitary do grania nie kupujesz...
Upułę ję ze schodów to pogadamy.

Upułę ję ze schodów to pogadamy.
Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.
Obniżyłem mostek i wyregulowałem gryf, jest OK. Z(e) schodami się wstrzymam 
Ortografia, kolego!

Ortografia, kolego!