Witam i pozdrawiam

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

eeo
Kontakt:

Witam i pozdrawiam

Nieprzeczytany post autor: eeo »

Lutnikiem nie jestem, jedyne rzeczy, które zrealizowałem to korpus do gitary elektrycznej, której od lat używam do domowego terapeutycznego hałasowania i modyfikacje instrumentów kolegów. Przeszukuję forum w poszukiwaniu wiedzy i ęšłródeł wiedzy; interesujęĂ mnie na poczętek podstawy budowy akustycznych i elektrycznych instrumentów szarpanych, przymierzam siły i potencjał do konstrukcji instrumentów tradycyjnych, z których szczególnie interesuje mnie litewski kankles, koreałski gayageum, choę wiem, że to nie od razu... Wszelkie wskazówki mile widziane.

Mam sporo doświadczenia w obróbce drewna, zdolnołci manualne, cierpliwołę, dokładnołę, perfekcjonizm i wyczucie proporcji i formy doskonalone w toku edukacji artystycznej (grafika i rzeęšłba). Interesuje mnie wszystko, co na poczętku istotne; literatura, rady, praktyka.

Jełli ktoł z czytajęcych jest lutnikiem, któremu przydałby się ktoł do pomocy w zamian za możliwołęĂ nauczenia się czegoś - chętnie porozmawiam, spróbuję się wykazaę w miarę możliwołci. Z instrumentów najwięcej wiem o gitarach elektrycznych, mam trochę podstaw z dziedziny elektroniki i sporo praktyki zawodowej zwięzanej z lutowaniem, kablami, montażem. Otwieram głowę na wszelkie wskazówki lub propozycje. I dobrego życzę.
PS: moja gitara po zmianie korpusu rezonuje w sposób satysfakcjonujęcy ucho, i po dziesięciu latach trzyma fason, afabryczny korpus bez żalu wylędował w łmietniku, bo jedyne co było w nim dobre to błyszczęcy i trwały przemysłowy lakier...
poco
Moderator

Re: Witam i pozdrawiam

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witam kolegę. :-D
Trafiłeł we włałciwe dla Takich jak Ty miejsce.
Myłlę, że po zapoznaniu się z zawartołcię forum nie będziesz miał problemów z realizację swoich pomysłów.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ