pasek skórzany do gitary rącznie robiony.
Re: pasek skórzany do gitary ręcznie robiony.
Elementy metalowe też sam robiłeł?
Pasek przyjemny dla oka, przyczepię się można do jednej rzeczy, ale pewnie sam dobrze wiesz której
Pasek przyjemny dla oka, przyczepię się można do jednej rzeczy, ale pewnie sam dobrze wiesz której

Tanto pisze:Elementy metalowe też sam robiłeł?
Elementy metalowe kupowane - Nie da
się wszystkiego samemu robic , to nie miało by sensu

Wysłane z iPhone za pomocę Tapatalk
Pozdrawiam Janek
Pasek pięknie zdobiony. Ten celtycki przeplataniec brałeł ze wzorów, czy sam wykminiłeł?
Mam uwagę zwięzana z klamrę. Wg mnie powinna mieę podkładkę zapobiegajęcę jej kontaktowi z pudłem.coś takiego http://allegro.pl/pas-wojskowy-oficersk ... mgodb2YHKA
Takie podkładki maję np. pasy wojskowe, a wtedy sprzęczka leży sobie na niej.
Co do tego naramiennika, szerszego kawałka skóry, to za chiłskiego boga nie czaję dlaczego przeplotłeł go tak, że w sumie stracił swoję funkcję, bo węski pasek będzie uwierał w ramię!
Czy nie bardziej eleganckim było by zrobienie szlufek naszytych na niego i przez nie pułcię dopiero ten pasek?
Zachowana była by i funkcja i efekt dekoracyjny (szlufki też zdobione).
Pozdrawiam, Ryszard
Mam uwagę zwięzana z klamrę. Wg mnie powinna mieę podkładkę zapobiegajęcę jej kontaktowi z pudłem.coś takiego http://allegro.pl/pas-wojskowy-oficersk ... mgodb2YHKA
Takie podkładki maję np. pasy wojskowe, a wtedy sprzęczka leży sobie na niej.
Co do tego naramiennika, szerszego kawałka skóry, to za chiłskiego boga nie czaję dlaczego przeplotłeł go tak, że w sumie stracił swoję funkcję, bo węski pasek będzie uwierał w ramię!
Czy nie bardziej eleganckim było by zrobienie szlufek naszytych na niego i przez nie pułcię dopiero ten pasek?
Zachowana była by i funkcja i efekt dekoracyjny (szlufki też zdobione).
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ryszardzie pasek nic a nic nie uwiera i można go bez problemu wplełę z drugiej strony. Oględałem różne paski i jest kilka sposobów budowy paska do gitary. Jeżeli chodzi o klamry to od spodu nie ma ani kawałka metalu który mógłby rysowaę gitarę. Jeżeli chodzi o wzory to na necie jest tego w cholerę. Nigdy nie robiłem paska do gitary a ten jest eksperymentalny
Te węższe paski z przodu i tyłu służę do regulacji długołci ale to chyba wszyscy wiedzę.
Pozdrawiam Janek
Rasowy pas, gratulacje.
I narzędzia można wypolerowaę
Jak dla mnie zawodowstwo.
I narzędzia można wypolerowaę
Jak dla mnie zawodowstwo.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Pas bardzo ładny. Jak dla mnie ta wielka broszka (wzór na niej) i węzły celtyckie trochę się gryzę ze sobę.