Witam Szanownych Kolegów

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Msawik

Witam Szanownych Kolegów

Nieprzeczytany post autor: Msawik »

Witam Wszystkich,
Cieszę się, że trafiłem na to forum, jest wspaniałę kopalnię wiedzy.
Ja dopiero rozpoczynam przygodę z budowę gitary i na pewno nie raz będę przeszukiwał wętki i zapewne prosił o pomoc. :-)
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Re: Witam Szanownych Kolegów

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Witamy serdecznie.

Wysłane z P20 lite przy użyciu Tapatalka
Msawik

W tej chwili jestem na etapie budowy Stratocastera, jednak z braku doświadczenia i niektórych narzędzi, surowy, ale już odpowiednio wyprofilowany gryf z nabitymi progami zakupiłem, resztę już we własnym zakresie staram się dołożyę. Kolejnego Strata będę próbował już wykonaę od A do Z własnymi siłami (oczywiłcie posiłkujęc się wiedzę, którę w tym miejscu mogę znaleźć).
Msawik

Naprawdę, w tamtym momencie nie zrobiłbym gryfu na poziomie, kolejny obiecuję, że wyjdzie już spod mojej ręki ;-)
Obecnie kołczę korpus, niedługo będę próbował jeszcze bez finalnego wykołczenia wszystko złożyę. Jak bedzie bez błędu, to zacznę przygotowania do lakierowania. Oczywiłcie nie omieszkam pytaę :)
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Czełę,
załóż wętek jak najszybciej i pokazuj, poddaj pod dyskusję i krytykę:) Jełli pierwsza gitara będzie super to są tylko dwie opcje - albo lutnictwo to żadna sztuka albo twórca jest wybitny:) Większołę z nas do jakichł umiejętnołci dochodzi psujęc po drodze. Dlatego nie nie zwlekaj z tym "spod mojej ręki" :)
pozdrowienia
Piotr
ODPOWIEDZ