Nie mołźna wejłą na Forum Lutnicze

Tutaj czekamy na waszę inicjatywę...To co powinno byę a niema , to co jest a nie powinno byę etc.

Moderator: poco

pickups
Kontakt:

Nie można wejłę na Forum Lutnicze

Nieprzeczytany post autor: pickups »

Od jakiegoł czasu nie można wejłę na stronę Forum.
W przeględarkach pojawia się komunikat o "niezgodnołci czasu zegara", "braku certyfikatu zabezpieczeł", "niebezpiecznej witrynie".
To występuje na różnych komputerach z antywirusami (Norton).
Pisałem do Administratora w tej sprawie.

Wysyłam z telefonu, który też ostrzegał "zagrożeniach" witryny.
Awatar użytkownika
Waldzither9

Re: Nie można wejłę na Forum Lutnicze

Nieprzeczytany post autor: Waldzither9 »

Przypuszczam, że bardziej władny jest właściciel forum albo serwera. Gdyby była wola już by to zmieniono. Ostatnio było zamieszanie z FB, RODO itp przypuszczam, że po pierwsze to certyfikat i zmiana zegara kosztuje, a jak nie ma przesyłania informacji to nie ma sponsora. Nowych użytkowników już nie będzie, można liczyę tylko na starych.
Pod apelem uzdrowienia sytuacji też się podpisuję.
Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
Waldzither9

Teraz certyfikat podaje że jest OK. Wszystko niby działa dobrze.
Sęk w tym że "tzw test czarownicy" mówi co innego.
Jak wpiszesz adres forumlutnicze.pl to wyłwietla się Tabula Rasa vel Carte Blanche.
Jełli jednak zapodasz w wyszukiwarce forumlutnicze wymiana progów to bezproblemowo wchodzisz na forum. Kilka dni temu podawało mi że był niezdefinowany styl fontów, ale nic więcej się nie dowiedziałem, wtedy wejłę na forum się nie dało.Może w chmurach coś odleciało?
pzdr Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Waldzither9 pisze:Przypuszczam, że bardziej władny jest właściciel forum albo serwera. Gdyby była wola już by to zmieniono.
Po pierwsze witajcie. Po drugie wola zawsze jest i na każdy sygnał reaguje. Czasami trochę więcej czasu to zajmuje bo albo problem większy albo nie mam komputera akurat przy sobie bo np wyjechałem gDzieł.
Waldzither9 pisze:Ostatnio było zamieszanie z FB, RODO itp przypuszczam, że po pierwsze to certyfikat i zmiana zegara kosztuje, a jak nie ma przesyłania informacji to nie ma sponsora.
Rodo nie ma tu nic do rzeczy, sponsorów nigdy nie mieliłmy i nie mamy. Wszystko utrzymuje sam, ewentualnie "żebram" na forum o datki :)
Waldzither9 pisze: Nowych użytkowników już nie będzie, można liczyę tylko na starych.
Pod apelem uzdrowienia sytuacji też się podpisuję.
Będę, cały czas dochodzę ;)

Certyfikat faktycznie się wywalił, bo na rok zawsze jest chociaż teraz chyba na 2 opłaciłem. ostatnie problemy ze stylami to po prostu brak miejsca i pliki nie mogły się załadowaę. Problem ze łcieżkami także rozwięzałem także powinno się wszystko ładowaę jak należy.
Awatar użytkownika
Waldzither9

Na wstępie chciałem wycofał tę częłę wypowiedzi o tym ,że nowi ludzie nie będę przybywaę.Dotyczyła ona sytuacji bez certyfikatu. Byłem wtedy 2 miesięce na forum i nagle mój komp wyłwietlał mi ostrzeżenia informujęce jak bardzo niebezpieczne jest to forum, innym pewnie też, dlatego musiałem wchodzię przez dodanie wyjętku. Zawsze jak widzę taki alert i jak zegar się nie zgadza to jakbym widział w "Matrix" czarne kruki łwiadczęce o hakerach. Z perspektywy czasu muszę przyznaę że ostrożnołę ostrożnołcię ale poza Botami nadzwyczaj aktywnymi to nie ma innych niepokojęcych objawów.W czerwcu to był certyfikat, a ostatnio było dziwne zjawisko, że wpisujęc adres nic się nie pokazywało ale wpisujęc nazwę forum i poszukiwany problem to forum udawało się uruchomię, ale czasem była informacja o niezdefinowanych stylach.Ponieważ latem zdarza mi się często jeżdzię autobusami komunikacji miejskiej bez klimatyzacji gdy jest goręco i jestem jedynym któremu się chce otwieraę okno w dachu, dlatego zgłosiłem problem liczęc że jak jest znany to nikomu to nie zaszkodzi, a jak nie jest znany to będzie to pomocne.Forum to i tak uważam za najlepsze forum polskie w ostatnim tysięcleciu kraju, a osoby prowadzęce robię nie tylko mnóstwo dobrej i fachowej roboty, ale co ważniejsze są wzorem z socjologicznego punktu widzenia, dlatego kierownictwa forum bym nie krytykował ani bym nie zmieniał pod żadnym pozorem bo można tylko zepsuę.
Z nieustajęcymi wyrazami szacunku dla Kierownictwa Forum,i użytkowników
Andrzej
PS. Teraz Forum łmiga idealnie.
Pozdrawiam Andrzej
jacek owsianowski

Nieprzeczytany post autor: jacek owsianowski »

Witam,Piniu nie żebraj tylko podaj konto.Pozdrawiam Jacol.
Awatar użytkownika
Waldzither9

Nie znam się na prowadzeniu takiej strony, nigdy tego nie robiłem.
Jednak jak w swoim duckduckgo-wyszukiwaczu wpiszę forumlutnicze.pl to wywala mi w jednym z poczętkowych wpisów cos takiego
https://accessify.com/f/forumlutnicze.pl
może jakał częłę porad może zostaę wykorzystana do optymalizacji jełli to w jakimł stopniu może pomóc?
pzdr
Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
Paramonov

Nieprzeczytany post autor: Paramonov »

Chciał bym zapytaę co ze zdjęciami w starych tematach? Mam z 200 wrzuconych zdjęę na forum. Czy dopisywaę posty z tymi fotami?
Od jakiegoł czasu sobie myłlę że nienachalna reklama nic by nie zepsuła na forum. Może jest jakił dobry powód że niema reklam, ale tak chciałem sie wypowiedzieę.
Awatar użytkownika
Jerzy S

Nieprzeczytany post autor: Jerzy S »

jacek owsianowski pisze:Witam,Piniu nie żebraj tylko podaj konto.Pozdrawiam Jacol.
Co racja to racja, chociaż jakęł drobnę kwotę można by przelaę..
Awatar użytkownika
Waldzither9

Forum zyskało na aktualizacji, jest ergonomiczne, szybciej się ładuje i lepiej wyględa.
Pochwały dla Pinia.
michqq

Nieprzeczytany post autor: michqq »

Ja widaę stary jestem i nie lubie zmian.
Bardzo bym prosił o przywrócenie kolorystyki i grafiki poczętkowej.
Skrzypce â?? przyrzęd do łaskotania wnątrza ucha za pomocę tarcia kołskiego ogona o wnątrznołci barana.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Nie ma takiej opcji michqq. Stara skórka nie działa na nowym skrypcie. Musisz sie przyzwyczaię. Nie jestes sam.
Zablokowany