Nie będę zaczynał nowego tematu.
Czy którył z was koledzy może mi powiedzieę, jakie będęšłgdzie można dostaę łożysko do frezu pod binding? Kupiłęm 12.7mm dedry, bo patrzyłem, że tak doradzacie kupowaę, a potem wymieniaę na mniejsze i jest wszystko cacy.
Ktoł kupował do takiego freza łożysko? bo ja znaleźć nie mogę
zewnętrzna łrednica to 12.7mm a wewnętrzna to 4.8na wałku, wysokołę na 5mm, a minimalnę jakę można wsadzię to 4,3mm.
Czy ktoł wie gdzie można dostaę podobne tylko z mniejszę łrednicę zewnętrznę?
Binding
Moderator: Jan
Witaj
łożyska do frezów można bez problemu znaleźć w necie. Np na allegro, albo u dystrybutorów firmy CMT. Koszt samego łożyska CMT to ok 20-30 zł. Ja akurat "pożyczyłem" łożysko od innego freza, zaokręglajęcego krawędzie. Też mam dedrę 12,7, a łożysko od zaokręglajęcego ma 9mm. O.. właśnie znalazłem tanie łożysko na stronie firmy Globus.. tutaj
Poszukaj po stronie Globusa, może znajdziesz coś ciekawego.. frez zaokręglajęcy jest przydatny, a przy okazji może byę dawcę łożyska
T.
łożyska do frezów można bez problemu znaleźć w necie. Np na allegro, albo u dystrybutorów firmy CMT. Koszt samego łożyska CMT to ok 20-30 zł. Ja akurat "pożyczyłem" łożysko od innego freza, zaokręglajęcego krawędzie. Też mam dedrę 12,7, a łożysko od zaokręglajęcego ma 9mm. O.. właśnie znalazłem tanie łożysko na stronie firmy Globus.. tutaj
Poszukaj po stronie Globusa, może znajdziesz coś ciekawego.. frez zaokręglajęcy jest przydatny, a przy okazji może byę dawcę łożyska

T.
- Waldzither9
Re: Binding
http://web.archive.org/web/200710291519 ... inding.htm
"rope binding" czyli binding pleciony/splatany lub "sznurkowy", poradnik w formie fotorelacji jak wykonaę go samodzielnie z kawałków drewna, (ewentualnie innego materiału). W tym wypadku dotyczy Ukulele.
"rope binding" czyli binding pleciony/splatany lub "sznurkowy", poradnik w formie fotorelacji jak wykonaę go samodzielnie z kawałków drewna, (ewentualnie innego materiału). W tym wypadku dotyczy Ukulele.
Ostatnio zmieniony 2019-03-12, 13:59 przez Waldzither9, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Andrzej
Re: Binding
Wrzucajęc link piszcie proszę czego dotyczy, czego się można spodziewaę, itp.. Znacznie ułatwi to wyszukiwanie informacji.
T.
T.